Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Coafuri > 15 cauze ale caderii parului

15 cauze ale caderii parului

Iţi cade parul? Află care pot să fie motivele citind lista cu cele 15 cauze posibile ale căderii părului.

1. Şampoane dure. Reclamele care promit un păr superb şi strălucitor sunt de cele mai multe ori exagerări. Nu pleca urechea la tot ce auzi. Părul ca în reclame nu există. În consiecinţă nu abuza de şampoanele  care fac minuni, de cele mai multe ori pline de chimicale. Regula generală spune că atunci când foloşeşti un şampon dur care nu este potrivit tipului tău de păr, riscul de a provoca căderea părului este maximă.

2. Stresul fizic. Orice fel de accident sau leziune provoacă daune procesului natural de creştere a părului. Fenomenul poartă numele de “effluvium telogen”, şi poate duce chiar la pierderea temporară a părului. Fenomenul are diferite intensităţi şi poate duce la căderea părului. Problema se rezolvă de îndată ce organismul îşi revine.

3. Sarcina. Sarcina poate aduce schimbări hormonale în organism, care au un impact direct asupra părului şi pot duce la căderea masivă a acestuia. După sarcină problemea se rezolvă, dar poate fi nevoie de câteva luni pentru revenirea la normal.

4. Soarele şi poluarea. Părul şi scalpul sunt expuse la soare şi poluare, precum şi la şampoane dure, şi este vital ca acesta să fie protejat. O bună soluţie care poate să combată sau să rezolve căderea părului este aplicarea unor produse de protecţie pe firul de păr, cele mai bune fiind uleiurile naturale special concepute pentru îngrijirea părului.

5. Coafura greşită. A ţine părul prea mult răsucit, împletit sau a face cozi de cal foarte strănse poate duce la căderea părului, slăbind părul la rădăcină.

6. Schimbări prea dese ale culorii. Dacă faci parte dintre cei care îşi schimbă culoarea părului la fiecare câteva luni nu trebuie să te mire faptul că-ţi cade părul. Placa şi folosirea aparatelor de uscare cu aer cald duce de asemenea la afectarea firului de păr care poate duce la creşterea ratei de cădere a părului.

7. Trichotillomania. O afecţiune psihică care se manifestă prin obiceiul de smulgere a parului lor. Aceasta poate duce ca o anumită zonă din scalp să chelească pur şi simplu. Afecţiunea este reversibilă, dar în cazurile grave rădăcina firului de păr slăbeşte şi poate să apară o chelire permenentă.

8. Motive genetice. Există factori ereditari implicaţi în creşterea părului. Există factor genetici care transmit o calitate şi o rezistenţă scăzută părului ceea ce poate duce la căderea acestuia, în general sau de fiecare dacă când apar factori favorizanţă.

9. O dietă nocivă. Când urmezi o dietă restrictivă este posibil ca unul din efectele secundare să fie caderea părului ca urmare a unor carenţe de nutriţie.

10. Un stil de viaţă dezordonat şi nesănătos.
Asta înseamnă nopţi nedormite, o dietă nesănătoasă, excese alimentare, abuz de alcool, tutun, afectează starea generală a organismului şi implicit pot favoriza căderea părului.

11. Hipotiroidism.
Tiroida în organism este responsabilă pentru producerea anumitor hormoni care au grijă de metabolism. Atunci când există un deficit de hormoni, pot apărea multe probleme, printre care şi căderea părului.

12. Infecţie. O infecţie localizată sau generalizată poate duce la căderea masivă a părului. Poate fi o infecţie identificată sau una care este ascună, efectul fiind căderea accentuată a părului.

13. Medicaţia. Există medicamente care pot avea ca efect secundar căderea părului. Există boli cale căror tratamente pot afecta grav podoaba capilară, dar ceea ce contează este că fenomenul este reversibil.

14. Boli autoimune. Foarte multe afecţiuni pot avea ca efect colateral căderea părului. În fapt nu există boală cronică care să nu se reflecte şi în calitatea şi sănătatea părului. În mod special bolile autoimune sunt printre cele care duc la o constantă cedere a părului, dincolo de limitele ”normale”.

15. Stres mintal. Stresul este unul din cele mai nocive situaţii asupra sănătăţii generale. Stresul mental, emoţiile, oboseala intelectuală, tensiunea psihică se reflectă în calitatea părului şi în ritmul de cădere a părului.

Comments

comments

2 thoughts on “15 cauze ale caderii parului

  1. In cazul meu parul a inceput sa cada dupa ce am nascut. A trecut aproape un an d eatunci si tot imi cade.

  2. Folosirea unor produse naturale poate ajuta la stoparea caderii parului, dar trebuie sa incercam sa introducem in alimentatie fructe si legume care sa ne ajute.

Leave a Reply