Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 3 lucruri bune înainte de șamponare

3 lucruri bune înainte de șamponare

Stai sub dușul fierbinte și îți speli părul. Cu siguranță, te vei simți bine, dar părul tău va avea de suferit. Pune-l la adăpost apelând la câteva trucuri.

Cine nu-și dorește o spălare bună a părului? Odată cu înlăturarea murdăriei, vei avea parte și de o relaxare pe cinste. E aproape terapeutic. Dacă îți dorești ca părul tău să fie mai puternic, mai mătăsos, ar trebui să știi că el trebuie pregătit înainte de șamponare. Poți încerca aceste trucuri și ai să vezi diferența. Chiar dacă nu le aplici pe toate de fiecare dată, măcar unele dintre ele să-ți intre în reflex, iar celelalte să le aplici când timpul îți permite.

Uleiul este primul pas

Sfaturile bunicii nu trebuie subestimate. Uleiul este unul dintre tratamentele de păr folosite pe vremuri. Masajul cu ulei este o metodă bună, încercată și testată. Masează o mână de ulei în păr cu 2-3 ore înainte de spălare, apoi înfășoară părul într-un prosop și lasă-l să acționeze. Pierdem uleiuri esențiale odată cu șamponarea, iar uleiul aplicat în prealabil limitează acest lucru și ajută la menținerea părului hidratat. Poți folosi ulei de argan, de cocos sau de măsline.

Piaptănă părul

Pare hilar să faci asta înainte de spălare, dar acest gest stimulează circulația sângelui, deschide porii și descurcă părul. Altfel, părul încâlcit se rupe ușor în timpul spălării, firele ude fiind extrem de vulnerabile. Acest gest te ajută, de asemenea, să-ți speli mai ușor părul. Nu încerca niciodată să pieptăni părul cât e ud, deși este încurcat. Mai bine întâi usucă-l și apoi încearcă să-l descurci. Cea mai bună perie pentru astfel de momente este de tip tangle teezer, pe care o găsești la mai multe branduri.

Umezește bine părul

Lasă dușul să „inunde“ părul înainte de a aplica șamponul. Umezirea este una dintre cele mai importante etape ale regimului de curățare a părului și are mai multe avantaje, așa că încearcă să-ți intre în reflex. Apa caldă stimulează deschiderea porilor scalpului, înmoaie murdăria și grăsimea și ajută părul să absoarbă mai ușor șamponul sau balsamul. Vei avea nevoie doar de o cantitate mică de șampon pentru a face multă spumă. Altfel, un păr prea puțin umezit are nevoie de mult șampon pentru a face spumă, iar mult șampon duce la deshidratare!

Tot înainte de șamponare, când părul este deteriorat, poți pune o mască din 1-2 gălbenușuri (în funcție de lungimea părului), două linguri cu ulei și o banană. Amestecă toate ingredientele, ține masca pe păr pentru o oră, apoi clătește-l bine.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.23/15.06.2017
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns