Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > 5 efecte miraculoase ale uleiului de macese

5 efecte miraculoase ale uleiului de macese

Uleiul de macese joaca un rol important in regenerarea cutanata fiind foarte bogat in acizi grasi (linoleic si linolic).

1. Actiune antioxidanta –  macesele sunt un adevarat izvor de vitamina C, continutul fiind de 50 de ori mai mare decat la lamai si de 100 de ori mai mare decat la cirese, mandarine; vitamina C are  un rol important in activarea productiei de colagen si estomparea ridurilor.

2.  Eficient in tratarea cicatricilor, a celor datorate acneei, a cicatricilor cheloide precum si a arsurilor solare – s-a dovedit clinic ca uleiul de macese are o mare putere de regenerare curtanata, acesta dizolva tesutul cicatriceal si reface bariera lipidica transdermica ajutand astfel la refacerea celulelor afectate.

3. Efect hidratant – uleiul de macese este usor penetrant, noncomedogenic, se absoarbe foarte usor in piele rezultatul fiind un ten catifelat, hidratat si luminos.

4. Tratarea rozaceei – este unul dinte uleiurile cu cea mai mare putere de reparare si intarire a capilarelor.

5. Efect anti-aging – retinolul din uleiul de macese are o mare importanta in refacerea texturii pielii, ameliorarea imperfectiunilor si estomparea ridurilor.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns