Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 6 pași esențiali pentru un machiaj de durată

6 pași esențiali pentru un machiaj de durată

Fiecare mireasă vrea să arate perfect în ziua nunții, iar machiajul trebuie să fie pe măsură. Probabil te-ai gândit deja cum vrei să fii fardată, poate ai făcut deja primele probe, dar ce poți face pentru ca machiajul să fie rezistent?

În ziua magică vei plânge, vei fi pupată de toate rudele și prietenii, pozată din toate părțile, vei dansa, poate vei transpira… dar la finalul zilei îți dorești să arăți încă bine, nu-i așa?

Ține cont de sfaturile nostre și vei reuși să îți menții machiajul ca în momentul când a fost aplicat!

Asigură-te că ai pielea hidratată

Oricât de bine sunt aplicate produsele de machiaj, look-ul nu va fi perfect dacă pielea nu este bine hidratată. Cu cel puțin 2 săptămâni înainte de nuntă, bea suficientă apă și folosește o cremă cu vitaminele A, E sau C.

Aplică un primer

Înainte de aplicarea produselor de machiaj, folosește un primer. Acesta va umple porii măriți și ridurile fine, va matifia pielea și va face machiajul să prindă mai bine și să se mențină timp îndelungat.

Folosește produse rezistente la apă

Fardul de pleoape, rimelul, tușul, rujul, dar și blushul ar trebui să aibă o rezistență cât mai mare. Ar trebui să ții cont de acest sfat și dacă faci nunta în sezonul cald (pentru că e posibil să transpiri), dar și dacă plouă sau ninge.

Folosește gene false

Dacă vei plânge, e posibil ca genele tale să nu își mai păstreze forma, chiar dacă rimelul folosit este unul de calitate și waterproof. De aceea, îți recomandăm să optezi pentru gene false, fie că le preferi pe cele dramatice sau pe cele cu aspect natural.

Folosește un spray pentru fixarea machiajului

Acesta funcționează asemeni unui fixativ de păr, dar nu încarcă deloc fața. Testează-l înainte de nuntă și vei fi uimită cât de bine îți va rezista machiajul!

Indiferent dacă te fardezi singură, apelezi la o prietenă sau colaborezi cu un make-up artist profesionist, ține cont de sfaturile noastre și vei arăta de milioane!

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns