Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 7 greseli in ingrijirea pielii

7 greseli in ingrijirea pielii

Te dai cu creme antirid fara sa ai nevoie

Desi se spune ca produsele cu retinol pot fi folosite de oricine, ingredientele din aceste creme accelereaza ritmul de regenerare al pielii si, cum la 20 de ani acest mecanism functioneaza foarte bine, nu exista nici un efect, insa textura grasa a acestor creme poate provoca acnee. Cremele care contin AHA (alfahidroxiacizi) topesc stratul superior al pielii, tratament care contribuie la estomparea ridurilor de pe chipul imbatranit. Insa in cazul tenului tanar, duce la o deshidratare accentuata.

Faci tratamente cosmetic de mai multe ori pe luna

Orice tratament cosmetic incepe cu o baie de aburi, care este benefi ca o data pe luna. Cand se abuzeaza de acest mod de curatare, tenul se irita si chiar se deshidrateaza, cu toata cohorta de consecinte: riduri premature, iritatii, exfolieri, senzatie de piele care tine si chiar eruptii cutanate. Daca vrei sa te rasfeti de mai multe ori pe luna, un masaj facial sau o masca regeneratoare precum cea cu aur sunt o buna optiune.

Aplici pudra pentru a estompa luciul fetei

Cu cat astupi mai mult porii, cu atat stimulezi aparitia punctelor negre si a comedoanelor. Exista foite care absorb grasimea, lasand tenul mat.

Uneori, ridurile, cosurile sau bubitele pot fi, paradoxal, consecinta unei ingrijiri temeinice a pielii. Tot ce-i prea mult strica, inclusiv cand e vorba de frumusete. Iata metode de ingrijire care, folosite in exces, au effect contrar, ducand la vatamarea pielii:

Iti exfoliezi pielea des

Este un obicei bun, insa cu masura. Ne gandim la celulele moarte ale pielii ca la un dusman, insa ele servesc unui scop: protejeaza tenul de poluantii din mediu si de bacterii. De aceea, regula de aur spune ca exfolierea se face doar o data pe saptamana. Altfel, chiar si cel mai natural scrub folosit foarte des irita pielea si o lasa fara aparare.

Te speli pe fata de doua ori pe zi

O curatare pe zi a fetei este suficienta. Altfel, indepartezi uleiurile naturale de pe piele, care devine vulnerabila in fata bacteriilor si lasa drum liber deshidratarii, iar ulterior, aparitiei ridurilor. Machiajul se indeparteaza cu solutii demachiante care hidrateaza pielea in timp ce o curata.

Te bronzezi la solar

Este cel mai nociv mod de a capata o culoare aramie. Pielea se rideaza, se deshidrateaza si se pateaza inestetic. Mai bine asteapta vacanta de vara sau foloseste o crema autobronzanta!

Pentru a evita acneea, folosesti produse fara ulei

Pielea are nevoie de grasime. Doar acneea trebuie uscata, nu tot tenul! Aplicand o crema astringenta pe toata fata, acneea este redusa, dar apar iritatii, iar infectia se poate extinde. Foloseste produse astringente doar pentru zonele cu probleme, dupa ce in prealabil ai hidratat fata cu o crema obisnuita. Pelicula de grasime protejeaza tenul si il apara de deshidratare.

Citeste si: Acneea adultului: cauze si remedii!

Comments

comments

Lasă un răspuns