Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 7 obiceiuri pe care le au doar femeile cu clasă. Cum reușesc să fie mereu rafinate și elegante

7 obiceiuri pe care le au doar femeile cu clasă. Cum reușesc să fie mereu rafinate și elegante

Unele femei au un aer atât de cuceritor încât nu trebuie să facă nimic pentru a fi observate și a întoarce capetele atunci când intră într-o încăpere. Toate au în comun câteva calități.

Nu ține de câți bani ai, nici de cum ești îmbrăcată sau ce bijuterii porți. Eleganța este o calitate care vine din atitudine, din maniere și din câteva mici detalii care fac diferența între o femeie în adevăratul sens al cuvântului și una ca oricare alta.

  1. Știu să cucerească toate simțurile celor din jur

Un miros plăcut este genul de detaliu care adaugă un aer de sofisticare în jurul imaginii pe care vrei să o creezi. Un parfum deosebit lasă în urmă un miros ca o părere și poate spune despre tine mai multe decât crezi. Ia de exemplu aceste parfumuri de calitate, dar totuși accesibile, pe care orice femeie și le poate permite. Este foarte ușor să faci o impresie memorabilă dacă îi faci pe cei din jur să te asocieze cu un miros aparte. Pe de altă parte, un parfum care aduce cu cel purtat de bunica ta va transmite mesajul că ești o femeie care pune mai mult preț pe cantitate decât pe calitate, nicidecum o persoană de admirat.

  1. Au grijă la tonul și limbajul pe care îl folosesc

Nu vei auzi niciodată o femeie elegantă folosind cuvinte vulgare, mai ales când este în public. Femeile cu clasă știu că este mai bine să îți alegi cu grijă cuvintele decât să le folosești pe cele greșite și să faci o impresie proastă. În plus, nu le vei auzi niciodată vorbind tare sau râzând zgomotos pentru a atrage atenția. Asta nu înseamnă că ele nu își pot impune părerea cu fermitate, ci doar că reușesc să facă acest lucru cu o grație și cu o diplomație dezarmante pentru cei din jur.

  1. Nu folosesc în exces produse cosmetice

Naturalețea este o marcă înregistrată a eleganței, iar atunci când porți prea mult machiaj sau prea mult parfum vei transmite fix mesajul opus celui dorit. Pune accent pe îngrijirea pielii, astfel încât să arăți la fel de bine și când ieși din casă nemachiată și folosește un parfum subtil, care să nu lase în urmă o dâră înnecăcioasă de miros puternic. În plus, manichiura lor arată mereu impecabil, cu unghiile de lungime medie și purtând o manichiură french ca la carte.

  1. Își pun amprenta asupra hainelor pe care le poartă

Stilul clasic arată bine pe oricine, însă, pentru a evita un look banal, poți încerca să personalizezi hainele pe care le porți. O broșă, o eșarfă sau o culoare cu care oamenii să te asocieze va schimba complet felul în care te percep cei din jur. De asemenea, evită tot ceea ce pare a fi prea mult: un decolteu prea adânc, o fustă prea scurtă, niște tocuri prea înalte sau o rochie prea mulată. Hainele ar trebui să fie decente, dar moderne, să urmeze linia corpului și să îți pună în valoare atuurile.

  1. Nu bârfesc și se pricep de minune la a păstra secrete

O femeie sigură pe ea nu este interesată să afle bârfe despre viața colegilor de serviciu sau a cunoscuților, pentru că nu are nevoie să se valideze pe ea însăși prin problemele altora. În plus, este o femeie discretă, care știe să păstreze un secret, în care oamenii pot avea încredere și care nu trădează niciodată.

  1. Politețea este în natura lor

Când puțini oameni mai știu să spună „Mulțumesc” și „Te rog frumos”, o femeie care nu și-a uitat manierele acasă va ieși imediat în evidență. Iar dacă e să ne amintim vechiul proverb „Vorba dulce mult aduce”, este ușor să ne dăm seama de ce persoanele politicoase au toate șansele să obțină ce vor, dacă știu cum să își aleagă cuvintele.

  1. Merg drept și au o postură corectă

Ai observat cum atunci când îți îndrepți spatele și umerii te simți brusc mai încrezătoare și mai plină de atitudine? Dacă îți faci un obicei de a avea o postură corectă și un mers hotărât, asta se va simți imediat și în felul cum ești percepută de ceilalți. Nu trebuie să lași impresia că te străduiești prea tare, ci totul trebuie să arate natural, așa că poți încerca tradiționalul mers cu cartea pe cap, până îți intră în obișnuință.

 

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: ERainbow

Comments

comments

Lasă un răspuns