Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 7 pasi pentru un ten fabulos

7 pasi pentru un ten fabulos

Avem nenumărate motive să ne bucurăm de primul anotimp cald din an, dar şi multe schimbări de făcut. Ce-ai zice să începem cu îngrijirea tenului?

Zilele însorite şi calde, adierile plăcute, aromele copacilor înfloriţi ne dau de veste că primăvara îşi intră curajos în drepturi. Cizmele şi hainele groase pot fi, în sfârşit, înlocuite de ţinute uşoare, în culori vesele. În timp ce spiritul simte din plin energia primăverii, tenul încă suferă de pe urma zilelor geroase și cu vânt aspru din sezonul trecut. Cu porţiuni uscate, aspect solzos sau încărcat şi mohorât, tenul are nevoie de puţină primenire pentru a căpăta din nou prospeţime. Petrecem mai mult timp în aer liber, iar ca pielea să rămână sănătoasă şi catifelată, are nevoie de un regim special. Se impun noi reguli!

Jos cu haina iernii!

Pielea îngroşată peste iarnă nu-şi mai are rostul, începe mecanismul natural de subţiere şi celulele moarte se îngrămădesc la suprafaţa pielii, dându-i un aspect încărcat şi tern. Exfolierea devine o necesitate, dar trebuie făcută cu blândeţe, pentru a nu leza pielea sensibilizată de frig. Cu un exfoliant delicat cu aromă dulce şi ingrediente naturale, faci primul pas spre o piele catifelată. Aplică-l după ce ai umezit bine tenul şi masează-l uşor pe frunte, obraji, bărbie şi nas, apoi clăteşte din abundenţă. Deja se va vedea diferenţa!

Sugestie: dacă tenul tău este prea sensibil pentru o astfel de exfoliere, încearcă un mod mult mai sigur de a scăpa de celulele moarte: un demachiant care să conţine AHA (alfahidroxiacizi). Exfolierea este mai delicată, iar celulele moarte sunt înlăturate prin acţiunea acizilor.

E vremea pentru alte produse

Nu contează cât sebum secretă pielea ta. Acum, orice ten are nevoie de o hidratare mai bună şi de un ser. Cremele grase de iarnă pot fi puse la păstrat sau folosite pentru zonele foarte uscate ale corpului (coate, genunchi, călcâie), iar texturile hidratante şi fluide sunt cele de care tenul are nevoie pentru a-şi recăpăta prospeţimea. Hidratarea de dimineaţă şi de seară este esenţială pentru îngrijirea pielii, dar şi pentru a o ajuta să capete strălucire, pregătind-o pentru vară.

Sugestie: dacă tenul este prea uscat, foloseşte înainte de cremă un serum hidratant – de preferat, cu acid hialuronic, pentru o hidratare puternică şi rapidă.

Un plus de vitamina C

Te face să arăţi minunat şi te încarcă de energie. Adaugă în dietă alimente bogate în vitamina C şi absorbţia de fier va fi mai bună! Poate că te întrebi ce rol au ele în îmbunătățirea aspectului tenului. Ei bine, vitamina C stimulează sinteza de colagen, oferind tenului un aspect tânăr şi luminos, iar fierul oxigenează celulele, inclusiv pe cele ale pielii, tenul devenind mai tonic. Iată câteva motive ca, pe lângă citrice, să adaugi în dietă verdeţuri, roşii şi ardei graşi.

Un pic de tonic

Soluţiile tonice sunt concepute pentru a elimina urmele de demachiant şi machiaj și completează procesul de hidratare. Deşi au un efect uşor astringent, formulele îmbogăţite cu uleiuri hrănitoare sunt de ajutor tenului văguit pe timpul iernii: pielea devine strălucitoare şi hrănită în cel mai scurt timp. Este unul dintre paşii importanţi în pregătirea terenului pentru acţiunea cremei. Folosește această loţiune tonică după fiecare sesiune de demachiere.

Stimulent pentru frumusețe

Chiar dacă o hidratezi zilnic în mod corect, pielea tot are nevoie de ceva în plus. E ca atunci când te-ai săturat cu mâncare, dar vrei ceva dulce pentru a te simţi cu adevărat bine. Uleiurile pentru ten sunt adevărate izvoare de frumuseţe – câteva picături aplicate prin masaj delicat pe faţă fac tenul să radieze de prospețime. Este de preferat ca acest tratament să fie aplicat în fiecare seară, după demachiere sau măcar o dată pe săptămână.

Masca potrivită

Masca, acest secret al frumuseţii, e un răsfăţ pentru ten, însă trebuie atent aleasă. Tenul are nevoie de un festin cu minerale şi vitamine care să aducă rapid prospeţime. Măştile cu argilă (în combinaţiile clasice pentru fiecare tip de ten) sau cu lăptişor de matcă hrănesc şi revitalizează pielea uimitor de repede. Alege masca potrivită tipului tău de ten, dar care să conţină aceste ingrediente, şi foloseşte-o în fiecare săptămână!

Masajul, un răsfăț

Este o bună alternativă la tratamentele injectabile cu colagen sau botox. Muşchii tensionaţi după anotimpul rece și pielea plină de toxine își recapătă vigoarea și prospețimea prin masaj. Presiunea exercitată pe muşchi stimulează tonusul muscular prin mărirea fluxului de sânge la nivelul pielii, secreţia naturală de colagen şi elastină e stimulată şi astfel ridurile se diminuează din interior, iar toxinele sunt eliminate rapid. Nu trebuie neglijat nici efectul de lifting pe care masajul îl produce. Cosmeticienele ne recomandă să facem acest mic tratament în fiecare seară, când aplicăm crema sau uleiul pentru ten.

Masajul se face pe frunte, obraji şi maxilar. Cu mişcări uşoare, ca şi când am urmări o linie cu mici sinusuri, se masează partea de sus a frunţii, cea din mijloc şi linia sprâncenelor, apoi se trece sub ochi, începând de la nas şi mergând spre punctul cel mai de sus al urechii. Alte două traiectorii sunt din dreptul aripioarelor nasului spre mijlocul urechii şi din dreptul colţurilor buzelor spre partea de jos a urechii. Maxilarul se masează cu putere, începând din mijlocul bărbiei până sub ureche.

Articol preluat din ediția de aprilie 2014 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns