Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 7 reguli pentru par sublim

7 reguli pentru par sublim

De ce să apelezi la extensii, tapaj excesiv sau alte artificii pentru ca părul tău să „pară” frumos, când poți face câteva lucruri care să-l facă să „fie” cu adevărat sănătos?

1. Spală-l corect!

Uneori, părul nu are strălucire din cauză că nu e perfect curat! Iar asta poate însemna inclusiv faptul că șamponul folosit nu este potrivit tipului de păr! Alege, așadar, un produs de curățare conform nevoilor părului tău și asigură-te că îl cureți ca la carte: spală-l de două ori în cadrul aceluiași ritual, astfel încât să elimini toate rezidurile acumulate. Totodată, nu uita că trebuie să aplici șamponul numai pe rădăcini; spuma rezultată în urma masajului scalpului va curăța părul pe lungime.

2. Hidratarea este obligatorie.

Asta înseamnă că după fiecare spălare este necesară aplicarea balsamului sau… a măștii! Da, nu e nevoie de ambele, spun experții în domeniu. Balsamul asigură o minimă hrănire (plus beneficiile specifice tipului de păr căruia se adresează) a părului, în timp ce masca tratează intens problema. Folosește-le alternativ (2 la 1, să zicem, astfel încât să ajungi să bifezi una-două măști pe săptămână).

3. Citește etichetele.

Unele produse pentru coafat/fixare conțin alcool, iar acesta favorizează deshidratarea firului de păr, în special în contact cu soarele. Faptul că părul vopsit devine „spălăcit” e cea mai mică problemă… pentru că uscarea excesivă înseamnă mai mult de-atât: părul devine fragil, casant și despicat la vârfuri, fiind și predispus căderii masive. Un alt ingredient de care ar trebui să te ferești este siliconul, și nu doar din cauză că îngreunează firul de păr, ci pentru că este extrem de greu de îndepărtat de pe firul de păr.

4. Alege o perie naturală.

Poate că nu ți se pare important, însă e un fapt studiat: perii din păr natural distribuie sebumul produs de scalp, ajutând la hidratarea vârfurilor și prevenind încurcarea. În plus, acestea nu vor electriza firul de păr, deci nu vei avea de furcă cu firele rebele!

5. Renunță la aparatele de coafat!

Produsele pentru protecție împotriva căldurii se pot dovedi total ineficiente dacă părul tău are deja o tendință de deteriorare. Pentru că, dacă îl vopsești, îl prinzi des în coadă sau nu îl hidratezi corespunzător, ai făcut deja un prim pas în direcția greșită, iar căldura excesivă a aparatelor pentru coafat va continua să-l deterioreze. Există o groază de variante prin care să-ți aranjezi părul „la rece”: cocuri, împletituri, bigudiuri din burete sau spumă, etc.

6. Stimulează-i creșterea.

Primul pas în a-ți ajuta părul să se lungească văzând cu ochii este… cel de mai sus; aparatele de coafat (placa pentru întins părul, mai ales, dar și peria rotativă) pot rupe firele de păr și subțiază șuvițele la capete, dându-ți senzația că părul nu mai crește, în ciuda faptului că rădăcinile își fac datoria. Totodată, este important și aportul de nutrienți din interior; de exemplu, uleiul de pește, un supliment bogat t în acizi grași Omega 3, este recomandat pentru sănătatea părului, dar și pentru creșterea lui.

7. Ai grijă ce mănânci!

Dacă ți-ai propus să mai dai jos câteva kilograme până la nuntă, ai grijă să o faci cât mai echilibrat, pentru că privarea de proteine și fier poate conduce la căderea părului. Însă nici excesul nu face bine: unul dintre efectele negative constatate în urma dietelor hiper-proteice (da, Dukan!) este căderea masivă a părului. Totodată, trebuie să știi că sportul, sub orice formă, ajută mult la creșterea părului, întrucât transpirația la nivelul scalpului are ca efect stimularea foliculilor!

Incepe planul de revigorare a părului cu o lună sau mai mult înainte de nuntă și vei vedea schimbări majore. S-ar putea chiar să-ți regândești look-ul de mireasă!

Comments

comments

Lasă un răspuns