Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > 7 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit: tratament, mască de păr, șampon

7 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit: tratament, mască de păr, șampon

Multe persoane sunt în stare să investească o mică avere când vine vorba despre părul lor. Fie că este vorba despre coafare, tratamente, vopsire sau întreținere, toate acestea costă bani, iar de aceea este ideal să știți ce este important pentru tipul de păr pe care îl aveți. Dacă vrei să îți schimbi look-ul, trebuie să știi ce vopsea de păr să alegi, ce mască de păr să utilizezi și cum să întreții un păr vopsit. Iată, mai jos, 7 sfaturi esențiale pentru îngrijirea părului vopsit.

Modificarea culorii naturale a părului cu vopsea de păr și highlights produce variații în structura acestuia.

Ce caracterizează părul vopsit?

 • Este mai sensibil la agenții externi: soare, clor, sare de mare, poluare sau chiar substanțele chimice din șampon.
 • Este mai fragil și mai predispus la rupere.
 • Este mult mai uscat decât de obicei.
 • În unele cazuri devine dur.
 • În timp, își pierde strălucirea și luminozitatea.

Cum îngrijești un păr vopsit?

 1. Alege ingrediente naturale

Una dintre principalele probleme ale unor tipuri de vopsea de păr este că acestea conțin substanțe chimice care pot fi foarte agresive pentru structura părului și îl slăbesc, precum amoniacul (care este folosit în multe vopsele și colorații datorită capacității sale mari de oxidare). Din acest motiv, și cu atât mai mult dacă îți vopsești părul foarte des, este important să iei în considerare alternative de vopsele naturale fără elemente chimice și care să îți permită să-ți colorezi părul fără a-l deteriora.

 1. Prelungește timpul între vopsiri

Este important ca, dacă v-ați vopsit părul, să așteptați un timp rezonabil înainte de a o face din nou. În general, se recomandă aplicarea nuanței cel puțin o dată la două luni. Tehnicile balayage sau foilyage sunt mult îndrăgite pentru că de obicei se aplică de la mijlocul lungimii până la vârfuri și nu trebuie să vă mai faceți griji pentru rădăcini.

 1. Folosește produse specifice pentru păr vopsit

Părul vopsit are nevoie de un șampon specific pentru părul vopsit, care îl hrănește în profunzime și reduce oxidarea culorii. Adică să-l hidrateze și să păstreze culoarea vopselei ca în prima zi. De asemenea, dacă este posibil, evită folosirea sulfaților sau siliconilor, deoarece aceștia usucă părul și trag pigmentul din părul vopsit, făcându-l să piardă din luminozitate și strălucire. În funcție de particularitățile părului tău și ale vopselei, vei descoperi care este cel mai bun șampon pentru păr vopsit și care ți se potrivește cel mai bine.

 1. Un plus de hidratare

Uscarea și deshidratarea sunt principalii dușmani ai părului vopsit, așa că ar trebui să îi oferi o doză în plus de hidratare. Balsamul, o masca de par hidratantă pentru părul vopsit, serul hidratant sau cremele de coafat ar trebui să facă parte din rutina părului tău. Este singurul mod ca părul vopsit să nu-și piardă strălucirea și să rămână mătăsos și frumos. În plus, trebuie să vă păstrați vârfurile sănătoase. Pare ușor, nu? Știm că nu este: necesită răbdare și dăruire.

 1. Căldură? Cu moderație și întotdeauna cu protecție

Părul vopsit este mai sensibil la elementele de căldură precum uscătorul, placa de păr, ondulatorul. În plus, folosirea lor constantă poate face ca culoarea să-și piardă din luminozitate. Încercați să reduceți utilizarea acestora dacă aveți vopsea în păr și, dacă trebuie să le utilizați, nu uitați să aplicați un protector termic.

 1. Nu spălați părul zilnic

Deși ar trebui să vă spălați părul ori de câte ori aveți nevoie, dacă aveți părul vopsit ar trebui să încercați să distanțați frecvența spălării cu apă, astfel încât culoarea să reziste mai mult (mai ales în vopselele semipermanente sau temporare). Dacă aveți părul gras, șamponul uscat va deveni un aliat de încredere. Îl veți putea folosi de fiecare dată când părul vostru va trebui reînprospătat și veți prelungi perioada dintre spălări.

 1. Vizitează un salon pentru tratamente speciale

Salonul tău de înfrumusețare îți poate oferi și tratamente pentru hidratarea și îngrijirea părului vopsit, precum și să îți spună cel mai bun mod de a reaplica vopsea de păr fără a-l deteriora. În plus, îți vor răspunde la cele mai frecvente îndoieli cu privire la colorare: cum să îți decolorezi părul care a fost vopsit prea închis, cum să treci de la părul vopsit la părul blond platină. De aceea recomandăm întotdeauna să te pui în mâinile experților dacă vrei să-ți recuperezi strălucirea și catifelarea părului și într-un mod personalizat.

Deci, dacă te decizi să îți vopsești părul, nu uita că înseamnă să îți iei un angajament pentru a îl întreține. Investește în vopsea de păr de calitate și produse specifice precum șampon, mască de păr, ser și balsam care să te ajute să îți păstrezi părul sănătos. Părul natural deja necesită îngrijire atentă, deci cel vopsit necesită mult mai multă atenție din partea noastră.

Comments

comments

Lasă un răspuns