Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Acneea adultului. Ce trebuie sa stii despre aceasta prblema

Acneea adultului. Ce trebuie sa stii despre aceasta prblema

Acneea nu este doar o suferinta a adolescentei. Acneea adultului are o serie de cauze, dar din fericire poate fi tratata. Vorbim despre toate acestea.

Circa 35% dintre femeile de 30 de ani, 26% dintre cele de 40 de ani si 15% dintre cele de peste 50 de ani sufera de acneea adultului. Iata care sunt potentialele cauze si, pe care de consecinta, solutiile:

Schimbari hormonale

De cate ori corpul tau experimenteaza o schimbare la nivelul hormonilor “masculini”, precum testosteronul, productia de sebum creste si porii se infunda, bacteriile se inmultesc, apar inflamatii si cosuri. Acest lucru se poate intampla mai des inainte de menopauza, dar si inainte de fiecare ciclu menstrual. Conform unui studiu recent, femeile de peste 33 de ani sunt mai predispuse unor asemenea probleme.

Testosteronul

Un nivel mare de testosteron in cazul femeilor este una din efectele sindromul ovarului polichistic.   Acestea afecteaza 5-10% dintre femei, multe dintre neavand insa habar, din cauza ca nu isi fac analizele necesare. Un simplu test de sange poate scoate la iveala afectiunea, astfel incat problema poate fi imediat rezolvata prin echilibrare hormonala.

Dieta

Mancarea grasa nu provoaca acneea adultului, dar anumite produse au acest efect. Carbohidratii si zaharul, deregleaza nivelul de glucoza din sange si prin aceasta declanseaza un proces inflamator si o eruptie cutanata, inclusiv acneea adultului.

Lactatele

Toate produsele lactate pot favoriza aparitia acneii, cel mai probabil din cauza hormonilor aflati natural in aceste produse. O solutie este eliminarea acestora din alimentatie sau inlocuirea lactelor de vaca cu cele de capra sau oaie.

Stresul

Expertii spun ca stresul duce la o concentratie mai mare de cortizol, care determina organismul sa produca mai mult sebum, ceea ce in mod evident duce si la aparitia acneei.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Leave a Reply