Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Adio, celulită!

Adio, celulită!

Face parte din viața noastră într-o mică sau mai mare măsură. Slabă sau plinuță, indiferent de siluetă, celulita poate fi prezentă.

Sunt foarte puține femei care se pot lăuda că nu au pic de celulită. Statisticile arată că 95% din femei se străduiesc să scape de ea. Medicii spun că nu o putem elimina definitiv, însă îi putem diminua aspectul. Iată câteva metode prin care o faci invizibilă.

Dă forță cremelor

De multe ori, cremele par să nu aibă prea mare efect, însă nu pentru că n-ar fi bune, ci pentru că nu le asigurăm un teren propice acțiunii. Indiferent de formula cremei, înaintea aplicării e bine să facem o exfoliere, o periere uscată sau să aplicăm o cremă ce conține retinol. Specialiștii spun că formula ideală pentru a combate eficient celulita este: retinol + cafeină. În timp ce cafeina stimulează circulația și temporar arderea grăsimii, retinolul ajută la repararea celulelor și redă fermitatea pielii.

Sportul te ajută

Exercițiile cardio sunt cele care ard celulita cel mai rapid, însă trebuie să faci cel puțin trei antrenamente de 40-60 de minute pe săptămână pentru a vedea rezultate. Deși yoga este privită de mulți ca un sport lent și care aduce relaxare, există tipuri de yoga în care mușchii lucrează intens și care luptă eficient împotriva celulitei. Alergatul sau înotul sunt alte sporturi care măresc metabolismul și circulația ajutând la eliminarea ei.

Ferește-te de razele solare

Când pielea este bronzată, celulita parcă nu mai este atât de vizibilă, însă bronzul nu este aliatul nostru, ci dimpotrivă. Razele UV distrug fibrele de colagen și celulita devine mai evidentă. E bine să ții minte acest lucru și să-ți protejezi cu sârguință pielea în zonele afectate de celulită.

Criolipoliza face minuni

Acest tratament îngheață celulele grase de sub piele. Odată ce au murit, corpul le elimină în mod natural. Criolipoliza este folosită pentru remodelarea corporală, dar, odată ce grăsimea este eliminată, și aspectul celulitei este mult redus. Este o metodă destul de rapidă prin care poți scăpa de celulită, însă pentru rezultate semnificative ai nevoie de 3-4 tratamente într-o lună.

Citește și:

Articol preluat din ediția de mai 2018 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pixabay

Comments

comments

One thought on “Adio, celulită!

  1. Celulita se poate indeparta daca se respecta un set de reguli care sa ajute la asa ceva. Celulita apare de obicei din cauza stilului alimentar si din cauza faptului ca nu facem sport, suntem sedentari.

Lasă un răspuns