
Ai pungi sub ochi și te întrebi probabil „de ce?” în speranța unui răspuns scurt și la obiect ce va cuprinde și rezolvarea minune a acestei probleme inestetice. Cauzele apariției acestora sunt nenumărate, de la îmbătrânire, genă și până la stilul de viață, lipsa somnului, stresul sau dormitul machiată.
Spre deosebire de cercurile colorate din jurul ochilor, dacă ai pungi sub ochi acestea se maschează destul de greu cu ajutorul fardurilor. Mai mult, în cazul în care mâna nu este iscusită, nu vei reuși decât să atragi și mai mult atenția asupra lor. Ai exclus din start intervenția chirurgicală plastică pentru a remedia această problemă sâcâietoare? Atunci nu îți rămâne decât să apelezi la diferite trucuri atât pentru a le combate, dar și pentru a evita sau amâna apariția lor.
Ai grija la alimentație!
Mănâncă alimente bogate în colagen, alimente bogate în fier și evită să folosești sarea în exces.
- Alimentele bogate in colagen și vitamina C îți ajută organismul să absoarbă mult mai eficient acidul hialuronic. Acesta scade odată cu înaintarea în vârstă, de aceea aspecul pielii are de suferit. Printre alimentele recomandate se numără portocalele, căpșunile, ardeii roșii, varza de bruxelles sau broccoli.
- Alimentele bogate în fier, precum carnea de porc, fructele de mare, fasolea sau spanacul te ajută să crești nivelul fierului din organism. În cazul în care acesta este scăzut, sau altfel spus suferi de anemie, celule roșii, care sunt responsabile de alimentarea cu oxigen a țesutului, sunt insuficiente.
- Mâncarea prea sărată poate fi printre principalele cauze ale pungilor de sub ochi. Sarea în exces poate cauza, printre altele, retenția de apă a organismului.
Adoptă un stil de viață sănătos
Știm că sună a clișeu, dar dacă în privința îmbătrânirii sau a genei nu poți face mare lucru, schimbarea modului în care îți petreci viața își poate aduce numai beneficii. Un somn de 8 ore pe noapte, reducerea cantității de alcool și renunțarea la fumat. Toate acestea combinate pot face reale minuni în ceea ce privește pungile de sub ochi.
Ajută-te de produsele cosmetice speciale
Este recomandat să folosești loțiunile și cremele special create pentru zona ochilor. Nu dormi fardată și acordă seara câteva minute pentru a-ți masa pielea din jurul ochilor, în sens circular, dinspre coada ochiului spre nas. Mai mult, folosește cremă de protecție solară înainte de aplicarea machiajului, indiferent de anotimp.
Apelează cu încredere la măștile naturiste
Poate îți ia ceva mai mult timp să le pregătești, însă rezultatele lor nu vor întârzia să apară. Acestea reduc și estompează pungile de sub ochi și redau luminozitatea și frumusețea pielii.
- Castravetele, alimentul cel mai renumit în lupta cu cearcănele de sub ochi. Acesta revitalizează pielea dacă este aplicat zilnic, cel puțin o săptămână. Taie două felii de castravete, lasă-le la răcit în frigider și apoi pune-le pe ochi aproximativ 10 minute. Șterge apoi zona cu apă călduță. Același lucru se poate face si cu cartoful, care are proprietăți calmante.
- Câteva frunze de mentă, zdrobite și aplicate în zona pungilor timp de 5-10 minute este o metodă răcoritoare de a ameliora pungile de sub ochi și cearcănele.
- Mușețelul, care are un efect antiinflamator, este o altă opțiune de tratament naturist cu efecte vizibile împotriva pungilor de sub ochi. Bagă două pliculețe de ceai de mușețel în apă fierbinte, apoi în apă rece, scoate ușor apa din ele și lasă-le pe ochi să acționeze 20 de minute.
Hidratează-te!
Corpul uman este alcătuit, în proporție de aproximativ 60% apă. Astfel, nu este deloc surprinzător dacă deshidratarea contribuie la apariția pungilor de sub ochi. Dacă nu își place în mod deosebit să bei apă simplă, vestea bună este că o poți combina cu lămâie, fructe de sezon, o poți înlocui cu ceai sau apă minerală.
Dacă ai aplicat toate aceste sfaturi iar pungile de sub ochi persistă sau chiar se accentueaza, ia în considerare mersul la un specialist. Mai mult, în cazul în care sunt roșii, umflate, te dor sau te mănâncă, o vizită la doctor te poate lămuri dacă nu cumva este o problemă medicală, precum alergiile sau infecțiile. Un lucru este cert însă, metodele de mai sus sunt calea către un chip luminos și sănătos care reflectă un stil de viață echilibrat.
Sursă: Digital Workforce
Sursă foto: pexels