Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Alege fondul de ten ideal

Alege fondul de ten ideal

Fondurile de ten cu formula de spuma sunt ideale daca iti doresti un machiaj usor. Acestea se intind ca o crema pe fata, aplicandu-se usor cu degetele, iar surplusul ramane pe mana. Dar si acest tip de fond de ten se poate aplica foarte bine cu ajutorul pensulei de machiaj. Aplicarea cu pensula este o banala joaca de copii, chiar si pentru incepatoare.

Cum il aplici?
Inmoaie pensula in fondul de ten si apoi intinde-l pe toata fata. Daca utilizezi alternativ cele doua fete ale pensulei, eviti surplusul de produs. La sfarsit, adauga un strop de pudra si orice imperfectiune a tenului va fi doar o amintire.

 • Fond de ten spuma Cool Matte 16H de la Rimmel (foto).
  Pret: 30 lei.
 • Fond de ten spuma Dream Matte Mousse de la Maybelline.
  Pret: 33,49 lei.

Fondurile de ten lichide sunt alegerea cea mai buna daca vrei sa ai un aspect proaspat. Cele prevazute cu pompita iti ofera cantitatea optima pe care s-o aplici pe fata pentru ca tenul sa capete un aspect natural si fara imperfectiuni. Aplicat cu pensula, acest fond de ten devine mai usor si mai fin.

Cum il aplici?
Pune fondul de ten direct pe pensula de machiaj si aplica-l prin pendulare, adica miscari de du-te-vino, pe zonele cu imperfectiuni ale fetei: nas, frunte, cearcane. Rezultatul este atat de natural incat e inutil sa il intinzi pe toata fata, daca nu ai nevoie. Dar, in acest caz e obligatoriu ca nuanta fondului de ten sa fie foarte apropiata de culoarea tenului tau.

 • Fond de ten fluid Superstay Silky 16H de la Maybelline (foto).
  Pret: 39,99 lei.
 • Fond de ten fluid 24 de ore Perfect de la Deborah.
  Pret: 50 lei.

Aplicate corect, fondurile de ten compacte devin o a doua piele! Ele pot crea un efect de transparenta, daca le aplici cu buretelul usor umezit sau renunti la aplicatorul “din dotare” si folosesti pensula speciala pentru fond de ten.

Cum il aplici?
Impregneaza pensula cu fond de ten si aplica tuse fine pe fata, ca si cum ai vrea ca substanta sa patrunda in piele. Continua pana cand fondul de ten este perfect intins pe fata. Nu trebuie sa te sperie aceasta tehnica, desi pare ca aplici un strat gros, in realitate, pe fata ramane o cantitate mica, iar surplusul este doar pe pensula.

 • Fond de ten compact Flawless Skin Protecting Foundation de la The Body Shop.
  Pret: 79 lei.
 • Fond de ten compact Boots No. 7 Stay Perfect.
  Pret: 49,90 lei.
 • Pensula pentru fond de ten de la Peggy Sage.
  Pret: 98,91 lei.

Comments

comments

Leave a Reply