
Un ruj poate să aducă buzelor senzualitate, dar și hidratare, păstrându-le catifelarea. Alege rujul potrivit și postează-ți farmecul în fiecare zi.
Clasicul seducției, rujul roșu, este și în această primăvară în atenția make-up artiștilor, însă nuanțele portocalii, fucsia sau mov pot fi alte alegeri inspirate. Totuși, indiferent de culoarea pe care o alegi și cu care-ți stă bine, obiectivul trebuie să rămână hidratarea buzelor. Mizează pe un machiaj în care culoarea să aducă tonus, iar texturile cremoase, glossurile sau rujurile mate, cu formule catifelate, să le păstreze suplețea și delicatețea.
Rujuri hidratante
Sunt acele rujuri cremoase, care mângâie buzele în momentul aplicării și le răsfață cât timp le acoperă. Și nu doar confortul este punctul lor forte, ci și hidratarea și hrănirea buzelor. Indiferent de intensitatea culorii, aceste rujuri au formule îmbogățite cu uleiuri prețioase, emoliente și vitamine care mențin catifelarea. Buzele devin fine, cu un luciu delicat, dar șarmant și perfect hidratate.
Glossuri divine
Sunt comparate cu sorbeturile, un dulce rafinat, special creat pentru buze. Te poți baza pe ele când îți dorești strălucire, volum și îngrijire. Și ele sunt bogate în uleiuri hidratante, care au și rol de protecție. Aromele delicioase și culoarea translucidă fac din acest mic fard un accesoriu al seducției. Nu este un tratament, dar netezește buzele și le aduce confort și o strălucire de zile mari. În plus, se aplică rapid pentru că nu necesită multă precizie și face buzele să pară mai pline. E bine să ai mereu la îndemână un gloss pe care să-l aplici peste ruj sau peste un balsam pentru acel efect wow!
Se poartă mat!
Rujurile mate sunt intens pigmentate, rezistente și aduc un aspect mătăsos, catifelat chiar și în lipsa luciului. Însă mat nu înseamnă neapărat uscat: multe dintre formulele acestor rujuri sunt hidratante, răsfață buzele, oferindu-le culoare spectaculoasă și un finiș mătăsos, satinat.
Balsamurile, confort absolut
Dacă simți buzele uscate, aspre sau o senzație de arsură, balsamul îți poate aduce starea de bine și un aspect neted și seducător al buzelor. Bogate în acizi grași esențiali care stimulează înnoirea celulară, ingrediente calmante, uleiuri hidratante, vitamine și extracte naturale din plante, cu proprietăți reparatoare, aceste balsamuri, care pot fi și bogate în pigmenți, aduc confort imediat buzelor, chiar și celor uscate sau crăpate, grăbindu-le vindecarea și în același timp oferindu-le un aspect feminin, atrăgător. Sunt ideale pe vreme rece, uscată și pentru un machiaj nude, rapid, dar cu mult șarm.
Pentru demachierea rujurilor cu formule rezistente, folosește apa micelară bifazică sau un ulei demachiant. Curățarea trebuie să completeze hidratarea.
Culoarea potrivită
Roxana Minea, make-up artist Avon
„Una dintre provocările unui machiaj armonios este alegerea nuanţei perfecte pentru machiajul buzelor. Este adevărat că sunt nuanţe care se potrivesc mai multor tipologii, dar sunt și câteva criteriile de care trebuie să ținem cont. În primul rând, pornim de la bază, mai exact de la tonul şi subtonul pielii. Trebuie să știm că orice culoare arată diferit în funcţie de bază. În al doilea rând, va trebui să ţinem cont de forma buzelor, alegerea nuanţei şi a texturii fiind strâns legată de acest aspect. Totodată, trebuie să asortăm machiajul ţinutei pe care o purtăm, întrucât orice culoare influenţează altă culoare. Pentru fiecare dintre noi există nuanţa perfectă de nude, de roz sau de roşu, tonalitatea diferă, la fel subtonul nuanţei, care poate fi rece, cald sau neutru.
Pentru tenul cu tonul deschis sunt potrivite nuanţele de nude, roz pudrat sau fuscia, nuanțe de roşu clasic sau burgund.
Pentru tenul cu ton mediu alegem nuanţe de piersică, corai, roşu-oranj, nude, roz-lila.
Pentru tenul cu ton închis ne putem orienta către nuanţe puternice de magenta, ciocolatiu, violet, roşu-albăstrui sau roşu-burgund, dar putem opta şi pentru nuanţe de roz prăfuit şi nude.”
Citește și:
Articol preluat din ediția de aprilie 2018 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pixabay