Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Aplicare corectă, eficiență maximă

Aplicare corectă, eficiență maximă

Foloseşti o grămadă de produse, care de care mai performante şi totuşi rezultatele sunt departe de a fi spectaculoase. Modul de folosire nu trebuie neglijat, fiind o parte importantă a acestui proces.

Mereu suntem pe grabă. Timpul trece parcă mai repede (există păreri care susţin că nu este doar o senzaţie, rezonanţa Schuman explică acest fenomen, dar asta este o altă chestiune). În fiecare zi încercăm să câştigăm câteva minute sau ore şi punem la cale tot felul de strategii. Uneori reuşim, alteori ba. O vorbă din bătrâni spune că „graba strică treaba“ și se aplică şi când e vorba de îngrijire. De multe ori aplicăm cremele contra cronometru, dar, pentru a fi eficiente, trebuie să ne rezervăm timp – nu mult, câteva minute sunt suficiente. Pe lângă factorul timp, în ecuaţie intră şi tehnica de aplicare. Iată care sunt secretele fiecărei etape şi fiecărui produs folosit în îngrijirea zilnică.                                                                                                                                                                                                              

Curăţarea tenului

Pentru o piele hidratată, e nevoie să pregăteşti mai întâi terenul, respectiv să cureţi tenul. Există geluri care se folosesc în fiecare zi, se aplică într-o cantitate redusă (o cantitate mare poate deshidrata pielea), se masează uşor pe faţă şi apoi se clăteşte fața abundent. Pentru tenurile mai sensibile, curăţarea se poate face simplu, doar cu apă călduţă. Căldura apei este suficientă pentru a înmuia stratul cornos şi a dizolva sebumul strâns peste noapte.

*Gestul corect: clăteşte tenul cu apă caldă de mai multe ori până simţi pielea curată, apoi tamponează cu un prosop curat care să absoarbă până la ultima picătură de apă.

Hidratare profundă

Pentru o hidratare ca la carte, respectiv în straturile mai profunde ale pielii, trebuie să foloseşti un serum: are o structură specială și pătrunde adânc în piele. Faţă de cremă, acest produs trebuie aplicat repede, pentru că este uşor absorbit.

*Gestul corect: pune-l pe degete şi aplică uniform pe toată faţa, masându-l repede, dar cu presiune mică. În câteva secunde, va intra în piele.

Porţie dublă de apă

Nu trebuie să renunţi la cremă, ea nu doar că hidratează partea superioară a dermei, dar are şi rolul de a sigila apa adusă în piele prin formarea unei pelicule fine la suprafaţa ei.

*Gestul corect: pune câte un punct de cremă (de mărimea bobului de mazăre) pe frunte, obraji, nas, bărbie, gât şi decolteu şi masează încet crema, prin mişcări orizontale pe frunte şi obraji, dinspre nas spre urechi, la fel pe bărbie, din mijlocul ei către urechi, apăsând pe linia maxilarului. Masajul gâtului şi decolteului va fi de jos în sus, până în zona maxilarului. Acest mod de aplicare are şi efect de lifting. Rezervă-ţi 1-2 minute, timp în care crema va fi optim absorbită.

Protecţie solară

Soare sau ba, razele ultraviolete tot ajung pe ten şi provoacă riduri timpurii. Sigur, nu ai nevoie de o cremă cu filtre puternice, cum foloseşti când mergi la plajă, dar o loţiune cu factor între 10 și 15 este perfectă. Acestea sunt de obicei mai fluide şi uşor de aplicat.

*Gestul corect: pune loţiunea în palmă şi întinde-o uniform pe faţă, în strat subţire, prin mişcări circulare. Această cremă poate fi şi o BB cream cu SPF.

Demachierea este obligatorie

Folosirea şerveţelelor demachiante este o metodă comodă şi rapidă, dar nu întotdeauna eficientă. Cu cât mai gras este un demachiant, cu atât mai bine va curăţa machiajul. Apa micelară (micelele sunt particule de grăsime) este şi ea o bună alegere. Dacă foloseşti şerveţele, spală faţa cu apă sau mai curăţă pielea şi cu o dischetă cu apă micelară.

*Gestul corect: aplică demachiantul pe faţă cu degetele şi masează-l timp de un minut, apoi şterge cu un şerveţel şi apoi foloseşte metoda clasică: îndepărtarea fardurilor cu discheta demachiantă. În felul acesta, înlături imediat grosul şi demachierea va fi rapidă şi eficientă. Procesul se consideră finalizat când discheta rămâne absolut curată. Apa tonică poate fi de ajutor la îndepărtarea ultimelor urme de machiaj.

Îngrijirea ochilor

Crema de ochi trebuie aplicată dimineaţa şi seara. Dimineaţa, ajută pielea să-şi recapete supleţea, iar seara îi stimulează refacerea.

*Gestul corect: se pune foarte puţină cremă pe vârful inelarului (exercită cea mai mică presiune) şi se masează circular, din interior spre exterior, exercitând o presiune foarte mică. Continuă să masezi până ce crema a intrat în totalitate în piele.

Tratamentul de noapte

În timp ce dormim, pielea se reface, iar crema de noapte este un ajutor de nepreţuit pentru piele. Crema de noapte este mai grasă, iar un strat prea gros va bloca porii şi procesele naturale vor fi îngreunate.

*Gestul corect: aplică o cantitate mai mică de cremă faţă de cea folosită dimineaţa şi maseaz-o în acelaşi fel.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr42/20.10.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns