Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Calendarul frumusetii

Calendarul frumusetii

Calendarul frumusetii

Electrostimulare

Antrenează muşchii, îi tonifică şi  îmbunătăţeşte circulaţia periferică. Este ca un antrenament fizic (dar fără să faci mişcare şi să depui efort): cu ajutorul unor electrozi, muşchii susţinuţi de benzi elastice sunt contractaţi ritmic, impulsurile ajungând în profunzime, iar efectul este magic – se diminuează grăsimea localizată, pielea îşi recapătă elasticitatea şi tonusul. Din păcate, ai nevoie de mai multe şedinţe. Electrostimularea ajută şi în cazul problemelor de circulaţie, diminuând sau chiar tratând varicele în stadiu incipient. Din păcate, nu poţi apela la un astfel de tratament dacă eşti însărcinată, aiafecţiuni cardiace grave sau tije.

CÂND SE FACE: oricând peste an, dar, pentru rezultate optime, e nevoie de 5 până la 10 şedinţe grupate, câte una sau două pe zi, timp de câteva zile.

Exfoliere

Îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafaţa pielii este un tratament esenţial  în ritualul de îngrijire pentru o mai bună absorbţie a substanţelor nutritive din creme şi măşti. Degeaba aplicăm creme dacă pielea nu poate beneficia de ele! Exfolierea se realizează cu ajutorul scruburilor sau al peelingurilor, măştilor peel-off, acasă sau la salon.

CÂND SE FACE: pe tot parcursul anului, o dată sau de două ori pe săptămână.

Peeling enzimatic

Este un tratament de exfoliere care  foloseşte substanţe ce distrug straturile superioare ale pielii. Până nu demult, exista şi peelingul chimic, cu efect caustic. Practic, ardea pielea şi o forţa să se refacă netedă şi fără imperfecţiuni. Din pricina agresivităţii, s-a renunţat la acest tip de tratament, folosindu-se doar peelingurile biologice. Se poate face în cabinetele cosmetice, cu produse speciale, sau acasă, folosind suc de fructe sau loţiuni/măşti enzimatice. Enzimele din plante şi fructe dizolvă celulele moarte de pe suprafaţa pielii, stimulând regenerarea pielii fără s-o afecteze. Imediat după tratament, pielea este luminoasă, curată şi catifelată. Efectul este de durată. Se aplică loţiunea enzimatică pe faţă şi, timp de 10-15 minute, se masează circular, pentru activarea enzimelor din componenţa ei. Peelingul poate fi folosit şi pentru pregătirea tenului înaintea tratamentelor antiaging. Cele mai bune enzime se găsesc în papaia, ananas, ceai verde, aloe vera, extractul din seminţe de struguri şi vitamina E.

CÂND SE FACE: o dată sau de două ori pe lună, oricând în timpul anului.

Radiofrecvenţă

O terapie care acţionează în profunzime şi totuşi neinvaziv. Este un bun tratament dacă ai pielea flască, sânii lăsaţi, celulită sau riduri. Undele de radiofrecvenţă induc în profunzimea fibrei musculare o temperatură ridicată, producând contracţia fibrelor de colagen şi formarea de noi fibre. Este terapia care creşte producţia de colagen şi efectele se văd imediat după şedinţă.

CÂND SE FACE: pentru  că este vorba de căldură, acest tratament este interzis în anotimpul cald. În rest, oricând!

Lifting facial

Este un tratament nechirurgical, reduce ridurile şi remodelează chipul. Se face prin mai multe metode: Electrostimulare facială – şedinţe zilnice de 15 minute, vreme de o săptămână. Reduce ridurile din jurul ochilor, gurii, frunţii, dar şi bărbia dublă sau ridurile de pe gât şi decolteu.Mezoterapie – are efect de lifting instantaneu. Şedinţa este tot de 15 minute şi constă în injectarea în interiorul ridurilor a colagenului sau a acidului hialuronic. Nu doare şi efectul se menţine vreme îndelungată.Tratament cu ultrasunete – reduce liniile fine şi petele şi hidratează intens piele uscată. Undele sonore facilitează introducerea substanţelor active cât mai profund în piele, pentru a acţiona eficient. Căldura degajată dinamizează şi metabolismul pielii, iar tenul este bine oxigenat. Tratamentul durează între 5 şi 12 minute, în funcţie de nevoile pielii.

CÂND SE FACE: oricând, mai puţin vara!

Vacuum

Un alt tratament eficient împotriva celulitei, în orice stadiu al acesteia. Constă într-un masaj sub formă de aspiraţie deloc dureros, care dislocă grăsimile şi ajută la eliminarea lor (e de preferat să fie combinat cu drenajul limfatic). Retenţia de apă este redusă, circulaţia limfatică este impulsionată, iar pielea devine netedă şi tonică. Se scade vizibil în centimetri după câteva şedinţe.

CÂND SE FACE: oricând, mai puţin vara pentru că stimulează vascularizarea. E nevoie de 5-12 şedinţe, în funcţie de stadiul pielii.

Investim în creme şi multe tratamente cosmetice, dar efectele nu sunt surprinzătoare. Iar asta pentru că, deseori, nu sunt făcute la timpul potrivit.

Pe parcursul anului, tenul are nevoi diferite, la fel corpul, iar unele tratamente e mai bine să fie efectuate într-o anumită perioadă, pentru a da timp pielii să se refacă sau procesului să dea roade – ori chiar pentru protecţia pielii. Dacă vrei să-ţi remodelezi corpul, să diminuezi celulita, vergeturile, să elimini ridurile sau poate doar să te tonifici, să dai luminozitate tenului, iată care sunt cele mai bune tratamente la care să apelezi. Dar ţine seama şi când anume în decursul anului este indicat să le faci!

Băi de abur

Principalul lor beneficiu este că deschid porii pentru o mai bună curăţare, respectiv pentru extragerea cu uşurinţă a coşurilor şi punctelor negre. În plus, porii deschişi facilitează o mai bună absorbţie a produselor-tratament aplicate pe ten.

Truc: pune în baia de aburi substanţe purificatoare sau calmante (muşeţel spre exemplu); se găsesc şi pastile speciale în magazinele de cosmetice.

CÂND SE FAC: oricând în timpul anului, mai puţin vara, când căldura deschide porii. Se recomandă înaintea unei proceduri cosmetice sau înainte de aplicarea unui tratament intensiv de hidratare ori antirid. Dar nu mai des de o dată pe săptămână.

Drenaj limfatic

Este una dintre terapiile de succes în diminuarea celulitei, dar este recomandat şi ca ajutor în terapiile de slăbit, întrucât facilitează eliminarea toxinelor, a retenţiei de lichide şi grăsimii dislocate în timpul altor tratamente sau diete de slăbit. Când drenajul limfatic este deficitar (în mod natural), toxinele şi reziduurile se acumulează în ţesuturi, îngreunând funcţiile organismului, iar acumularea kilogramelor este facilitată. Terapia constă în presarea ganglionilor limfatici, accelerându-se microcirculaţia şi eliminarea deşeurilor din organism. Practic, îmbraci un costum pneumatic care îţi presează anumite puncte de pe corp (pe traiectul ganglionar).

CÂND SE FACE: oricând în timpul anului, în cure de 5-10 şedinţe care să însoţească şi alte tratamente de remodelare corporală, sau, în scop curativ, o dată pe lună.

Dermabraziune

Este o procedură mai agresivă şi  îndepărtează stratul superior al pielii prin abraziune. Îmbunătăţeşte aspectul pielii, reducând petele, ridurile fine, semnele lăsate de acnee, tatuajele şi cicatricele. Se face doar în cabinetele cosmetice sau în cele medicale de dermatologie. Medicul sau cosmeticiana foloseşte un aparat cu un cap rotativ şi o perie care „rade“ delicat suprafaţa pielii. Operaţiunea este dureroasă şi se face chiar o anestezie locală uşoară. Pe măsură ce pielea se vindecă (se formează nişte cojiţe), un strat nou de piele apare – alb, neted şi catifelat.

CÂND SE FACE: fiind atât de agresivă, razele UV pot afecta tenul; de aceea, tratamentul se face doar în timpul iernii – e de preferat să apelezi la el doar dacă ai probleme serioase, cicatrice sau riduri adânci.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns