Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Ce ascunde celulita

Ce ascunde celulita

 

Aspectul de coaja de portocala este favorizat de stilul de viata sedentar si de mesele dezordonate, insa estetica ar trebui sa fie ultima care sa te preocupe. La fel ca toate modificarile aparute la nivelul pielii, si celulita poate semnala serioase probleme de sanatate, pe care e bine sa le stii, pentru a lua masurile necesare combaterii lor.

Probleme cu tiroidahttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/08/13/celulita-art1.png

Dintre dereglarile endocrine, afectiunile tiroidiene influenteaza cel mai puternic aparitia celulitei. Glandele suprarenale au rol important in retentia de apa, o problema tipic feminina, care, in cele mai multe cazuri, este responsabila de aparitia celulitei.

Circulatie deficitara

Daca suferi de hipertensiune arteriala sau ai probleme de circulatie, esti predispusa la celulita edematoasa. Concret, tesutul adipos se intareste ca urmare a retentiei hidrice si a circulatiei sangvine deficitare.

Dereglari ale sistemului digestiv

Cand bila este lenesa, digestia devine greoaie si, astfel, apar principalele tulburari digestive care favorizeaza aparitia celulitei: constipatie, tulburari de tranzit sau dereglari in flora intestinala normala.

Hormonii sunt de vina

Fluctuatiile de natura hormonala din preajma menstruatiei, din timpul sarcinii sau de la menopauza reprezinta cea mai frecventa cauza a celulitei. Poate nu stiai, dar afectiunile hormonale sunt, de cele mai multe ori, o consecinta a chisturilor ovariene, mamare, a sarcinii sau a unor medicamente luate gresit.

Spre exemplu, anticonceptionalele pot favoriza aparitia celulitei prin continutul ridicat de hormoni, care predispune la acumularea de apa in tesuturi si la aparitia unor vase sparte la nivelul pielii.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns