Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Ce sunt cosmeticele organice?

Ce sunt cosmeticele organice?

Industria cosmetica a creat in ultima vreme un adevarat trend al cosmeticelor 100% organice. Beneficiile acestor produse sunt date de eficienta ingredientelor din compozitie, dar si de faptul ca ele protejeaza mediul inconjurator. Contin ingrediente care provin din plante crescute in mod natural in zone nepoluate, fara fertilizatori sau modificari genetice.

Vezi aici ce cosmetice organice se gasesc in magazine.

Foarte important e faptul ca produsele organice trebuie sa fie certificate international. Daca pentru produsele naturale nu exista un regulament strict, pentru cele organice trebuie sa se respecte o legislatie exacta. Datorita calitatii, ele sunt si ceva mai scumpe decat produsele traditionale, dar sunt din ce in ce mai cautate, tot mai multi producatori investind in astfel de linii de productie.

Pe lista ingredientelor din cosmeticele organice gasim fructele si ceaiul verde si ceaiul alb, foarte bogat in antioxidanti. Pentru ca sunt fara coloranti, conservanti sau parfumuri, nu exista niciun pericol de alergii, nici chiar in cazul persoanelor cu pielea foarte sensibila. Mai mult, cercetarile din domeniu arata ca produsele cosmetice organice aduc un aport de vitamine, nutrienti si antioxidanti care intaresc sistemul imunitar.

ATENTIE!

  • Se estimeaza ca o femeie care foloseste o gama completa de cosmetice pentru fata si corp aplica pe piele mai mult de 200 de chimicale, 60% dintre acestea fiind absorbite in sange.
  • Unele substante folosite in compozitia fardurilor de pleoape precum talcul, parabenul sau metil butilul, se afla pe lista neagra a ingredientelor cosmetice.
  • O treime din cosmeticele de ingrijire personala sunt compuse din substante care pot fi incadrate in zona produselor cancerigene.
  • 89% din cele 10.500 de ingrediente folosite in compozitia produselor cosmetice nu au fost testate pentru siguranta utilizarii lor de catre om. In ultimii 30 de ani, doar noua din cele 10.500 de ingrediente au fost interzise sau distributia lor a fost restrictionata.

BINE DE STIUT: Poti sa-ti prepari tu insati cosmeticele organice. De exemplu, combinand putina miere, fulgi de ovaz si iaurt, obtii un excelent exfoliant natural. Daca vrei un tonifiant eficient, aplica doua felii de castravete pe pleoape timp de 10-15 minute. Infuzia de musetel este un revitalizant excelent pentru parul blond, iar mierea are o multime de calitati, printre care si aceea de bun hidratant.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus