Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cele mai bune uleiuri pentru sanatate si frumusete

Cele mai bune uleiuri pentru sanatate si frumusete

Unele din uleiurile vegetale comune, dar si alte uleiuri mai rare au beneficii majore pentru sanatate si pentru frumusete. Toate ceea ce trebuie sa stii este modul in care acestea trebuie si pot fi utilizate.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/10/01/flavored-cooking-oils.jpgUleiul de porumb

Este ideal pentru prajit, deoarece are punctul de ardere destul de ridicat.

CALITATI TERAPEUTICE: Are de doua ori mai multa vitamina E decat uleiul de floarea-soarelui. Cunoscuta si sub denumirea de „vitamina tineretii”, vitamina E incetineste instalarea precoce a batranetii. Consumul frecvent de ulei de porumb mareste rezistenta organismului la boli infectioase. De asemenea, favorizeaza eliminarea excesului de colesterol si actioneaza ca un bun drenor al cailor biliare. Este recomandat in dieta diabeticilor si a persoanelor cu afectiuni digestive.

PENTRU FRUMUSETE:

  • Daca iti cade parul, inainte de spalare, umezeste putin pielea capului, apoi maseaza-te cu cateva picaturi de ulei de porumb si infasoara parul intr-un prosop. Stai asa doua ore, apoi spala-te cu un sampon pentru utilizari frecvente.
  • Aplicat pe ten dupa demachiere, prin masaj usor, uleiul de porumb hidrateaza si catifeleaza pielea.

Uleiul de rapita (canola)

CALITATI TERAPEUTICE: Este uleiul cu cel mai mare continut de Omega 3, de aceea este recomandat in dieta hipertensivilor, pentru normalizarea tensiunii arteriale, dar si pentru prevenireaza accidentelor cardiovasculare. Datorita continutului foarte scazut de acizi grasi saturati, este foarte bun pentru scaderea nivelului de colesterol rau din sange. Daca vrei sa te bucuri de calitatile lui nutritive, e recomandat sa-l folosesti rece, neincalzit, si doar la prepararea sosurilor pentru salate.

 

PENTRU FRUMUSETE: Amesteca 2 linguri de ulei de rapita cu 2 linguri cu sare de baie si putin sapun lichid. Cu aceasta pasta, freaca talpile picioarelor, mai ales vara, cand treci la incaltamintea de sezon, iar pielea se usuca si crapa.

Uleiul de palmier

Este din ce in ce mai cunoscut si apreciat. Se gaseste in supermarketuri, in bidoane de 3 litri, avand un pret rezonabil, comparativ cu calitatile lui. Este minunat pentru prajit.

CALITATI TERAPEUTICE: O dieta bazata pe ulei de palmier nu numai ca nu creste valorile colesterolului din sange, dar si contribuie la eliminarea colesterolului rau din organism. Este foarte bogat in antioxidanti, protejeaza impotriva atacului radicalilor liberi, responsabili de imbatranirea prematura si de boli foarte grave, precum cancerul. De asemenea, ajuta la mentinerea sanatatii pielii.

Uleiul de nuca

Nu se foloseste in niciun caz la gatit, deoarece temperaturile ridicate ii distrug aroma inconfundabila.

CALITATI TERAPEUTICE: Consumat cu regularitate, trateaza constipatia, deoarece are proprietati laxative. Este inamic declarat al colesterolului si al hipertensiunii, gratie continutului bogat in acizi grasi Omega 3 si Omega 6. Cate o lingurita cu ulei de nuca consumata zilnic te scapa de parazitii intestinali si incetineste procesul de imbatranire. In medicina populara, acest ulei se folosea pentru masarea copiilor suferinzi de anemie sau rahitism.

PENTRU FRUMUSETE:

  • Daca suferi de varice, maseaza usor gambele in fiecare seara cu ulei de nuca. Este un bun tonic vascular si imbunatateste circulatia periferica.
  • Aplicat regulat sub forma de masaj, reda elasticitatea pielii, incetinindu-i imbatranirea.
  • Daca iti cade parul sau il simti lipsit de vitalitate, aplica pe varfuri, dupa spalare, cateva picaturi de ulei de nuca si lasa-l sa actioneze 5-10 minute, dupa care clateste si mai aplica un strat de balsam.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/10/01/naturel-20zeytin-20yag.jpg

Uleiul din samburi de struguri

CALITATI TERAPEUTICE: Daca e folosit constant in alimentatie, protejeaza de bolile cardiovasculare, deoarece contine substante care contribuie la pastrarea elasticitatii vaselor sangvine. Dar daca e incalzit la peste 50 grade, isi pierde mai toate proprietatile nutritive. Uleiul din samburi de struguri este un bun remediu contra varicelor si a hemoroizilor, mai ales cand este folosit preventiv. Bogat in vitamina E, cupru, zinc si seleniu, uleiul din samburi de struguri ajuta la mentinerea imunitatii organismului, previne imbatranirea prematura si instalarea menopauzei la o varsta neadecvata.

PENTRU FRUMUSETE:

  • Este foarte bun pentru tratarea tenului sensibil cu tendinta de uscare. Foloseste-l dupa fiecare dus, pe post de lotiune de corp.
  • Mentine tineretea pielii daca il folosesti in loc de crema obisnuita pentru fata.

Uleiul de floarea-soarelui

CALITATI TERAPEUTICE: Este un remediu eficient impotriva constipatiei, daca iei cate o lingurita dimineata, pe stomacul gol. Folosit in alimentatie, la salate, uleiul de floarea-soarelui trateaza hipercolesterolemia si asteroscleroza – cu conditia sa nu fie folosit la prajit. Cura cu ulei de floarea-soarelui ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti clatesti gura dimineata cu putin ulei dupa ce te-ai spalat pe dinti. Repeta operatiunea cateva zile la rand.

  • Uleiul de floare-soarelui e bun pentru salate, dar nu e indicat la prajit. Daca totusi il folosesti, arunca-l dupa prima folosire.
  • Folosit cu regularitate, neincalzit, este benefic pentru organism.
  • Nu este foarte perisabil. Daca e pastrat la rece, nu se solidifica si ramane bun de folosit chiar si un an.
  • Aplicat pe piele, previne deshidratarea ei.

Uleiul de masline

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/10/01/514660.jpg

CALITATI TERAPEUTICE: Foarte bogat in acizi grasi nesaturati precum Omega 3 si Omega 6, uleiul de masline este un dusman declarat al colesterolului si al cancerului. Regleaza tensiunea arteriala si contribuie la buna functionare a sistemului imunitar. Este bine tolerat de stomac, fiind recomandat pentru afectiunile digestive, si scade riscul aparitiei cancerului de colon. Un studiu intreprins in Grecia releva faptul ca femeile din zona Mediteranei prezinta riscuri foarte scazute de a face cancer la san. „Vinovat” poate fi acidul oleic pe care-l contine uleiul de masline, folosit de mediteraneeni la gatit.

PENTRU FRUMUSETE:

  • Hidrateaza, catifeleaza si inmoaie pielea, daca il folosesti la masaj sau pe post de lotiune de corp.
  • Previne aparitia ridurilor si trateaza tenul sensibil cu tendinta de uscare.
  • Aplicat pe parul putin umezit, are proprietati nutritive si emoliente.

Uleiul de soia

CALITATI TERAPEUTICE: Bogat in vitaminele A, D si E, uleiul de soia favorizeaza eliminarea depunerilor de grasime de pe artere si previne formarea colesterolului in sange. Are un continut scazut in grasimi saturate, iar folosirea lui frecventa in alimentatie previne aparitia bolilor cardiovasculare. Datorita lecitinei din compozitie, uleiul de soia este recomandat pentru favorizarea digestiei si pentru intarirea memoriei. De asemenea, contribuie mult la tratarea unor afectiuni renale si la intarirea imunitatii.

  • Folosit la gatit, uleiul de soia emana un miros nu foarte placut, iar la temperaturi ridicate isi pierde proprietatile.
  • Poate fi tinut la frigider, pentru ca nu se solidifica, asa cum se intampla cu uleiul de palmier sau de masline.
  • Chiar si dupa timp indelungat, nu-si pierde calitatile, daca e pastrat in conditii optime.

Comments

comments

Lasă un răspuns