Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Cinci alimente care conserva bronzul

Cinci alimente care conserva bronzul

Pielea isi mentine culoarea aramie circa 8-10 saptamani, timp in care culoarea se estompeaza treptat si dispare. Exista insa solutii care pot prelungi rezistenta bronzului, printe ele numarandu-se baile in apa cu infuzie de ceai negru si cateva alimente. Iata lista cu alimente care conserva bronzul.

Broccoli

Cunoscut si ca „aurul verde” datorita proprietatilor sale antioxidante inegalabile si actiunii sale de prevenire a unor boli, datorita continutului sau ridicat de apa, minerale, betacaroten, acid folic, potasiu si vitaminele A, B si C, broccoli reprezinta un aliment foarte important in protejarea pielii. In plus combinatia de vitamine stimuleaza aparitia bronzului si sustine tenta aramie a pielii.

Orezul integral

Orezul integral este unul dintre putinele alimente care contin toti cei 12 aminoacizi esentiali pentru organism. In acelasi timp, este un antioxidant puternic, cu efecte vizibile la nivelul epidermei. Orezul brun repara pielea si stimuleaza procesul natural de producere de pigmant, din interior.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra inseamna o ciocolata care contine cel putin 70% cacao. In aceasta forma aduce o serie de beneficii majorie pielii. Ciocolata contine mai mult de 30 de substante antioxidante, astfel ca are un puternic efect de intinerire si protejare a tenului. Ciocolata are si calitatea de a imbunatati textura pielii, de a creste fluxul sanguin si de a favoriza schimbul de substante nutritive si oxigen.

Morcovul

Este alimentul cel mai bogat in betacaroten, pigment rosu portocaliu, si contine vitaminele C, B1, B2, B6, acid folic, zaharuri si minerale care ajuta in lupta cu acneea, imbatranirea. Morcovul este alimentul care are capacitatea de a conserva bronzul pe piele. Un pahar de suc proaspat de morcov in perioada expunerii la soare, dar si dupa ce vacanta s-a terminat prelungeste durata bronzului ca cateva saptamani.

  • Ţine bronzul pe tine!

Fructele rosii

Fructele rosii la fel ca si morcovul au un continut ridicat de carotenoide, vitamina C, potasiu, fier, calciu, melatonina si tanini, care previn imbatranirea pielii, reduc petele si favorizeaza sinteza colagenului, reducand ridurile profunde si mentind pielea hidratata. Fructele rosii sustin secretia de pigment natural si, prin aceasta sustin culoarea aramie a pielii bronzate.


Lasă un răspuns

Sus