Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Coafuri retro. Idei

Coafuri retro. Idei

Designerii şi-au condimentat prezentările de podium pentru sezonul toamnă-iarnă 2013-2014 cu tunsori şi coafuri ce pot fi folosite ca adevărate accesorii de către doamnele curajoase. Există trei linii clar conturate în plaja de aranjamente pe care creatorii de modă au ales s-o promoveze pentru acest sfârşit de an: părul scurt devine şi mai scurt, cel lung – interminabil, iar părul de lungime medie trebuie să aibă volum şi bucle. Iată câteva coafuri cu care te încadrezi în tendinţele toamnei şi-ţi asiguri o impresie puternică la orice apariţie:

Aerul retro 

Îl obţii cu onduleuri plate, lipite de cap, în genul anilor ’20; este potrivit celor cu păr scurt (până la mandibulă) sau mediu (până la umeri). Pentru prima variantă, combină buclele cu un breton scurt, iar pentru părul mediu – fă-ţi cărarea într-o parte.

Părul „ud“ 

Poţi să iei această tendinţă ad litteram sau să foloseşti produse de styling pentru un efect de păr lucios. Lasă şuviţele ude în dezordine, pentru un aspect rebel, adună-le într-un coc banană (franţuzesc), elegant, sau prinde în vârful capului doar părul dintre tâmple, pentru mers la birou.

Volumul anilor ’70

Mai ţii minte acele coafuri supradi-mensionate, adeseori accesorizate cu bentiţe, care se potriveau cu platforme şi pantalonii evazaţi de acum patru decenii? Revin în glorie toamna aceasta şi se poartă mai ales pe părul lung şi drept, care cade greu pe spate după ce este umflat în creştet.

Coada-de-cal 

Acest stil de a prinde părul nu se demodează! De data asta, revine în forţă coada de majoretă, prinsă cât mai sus. Părul trebuie întins foarte bine înainte. Din sezonul de primăvară-vară rămâne şi coada-de-cal prinsă foarte jos, la baza cefei, foarte lejer. Cea de sus se potriveşte unui aspect jucăuş, iar cea la bază merge cu ţinute androgine sau romantice.

Stilul punk

Această tendinţă susţine ideea că toamna lui 2013 este sezonul contrastelor. „Ţepii“ sunt din nou la modă, dar făcuţi neglijent, dezordonaţi şi n-au aceeaşi lungime. Şi nu sunt nici pe departe scurţi, cum s-au purtat până acum, ci pot ajunge la dimensiuni de 4-5 centimetri.

Bobul scurt 

Poate avea diverse lungimi, dar nu mai jos de linia mandibulei şi trebuie să fie neapărat stratificat şi în stilul dezordonat. Cum n-ai noroc să te bată vântul zilnic (în cazul acestei tendinţe în coafură, acţiunea lui merge la fix), eşti obligată să foloseşti produse de styling pentru asta.

Ce culoare te aşteaptă

Noul sezon nu vine doar cu aranjamente de păr inedite, ci şi cu o paletă cromatică provocatoare. Iată care sunt tendinţele în această privinţă:
1 Culorile tari. Fie că este vorba de un blond platinat, un roşu intens sau un negru profund, toamna asta te vezi de departe în mulţime datorită nuanţei puternice de păr.
2 Combinaţiile de nuanţe. Fie că este vorba de două tonuri diferite ale aceleiaşi culori, fie de două nuanţe aflate în contrast, ambele combinaţii se încadrează în tendinţele toamnei. De exemplu, foloseşte două tonuri de castaniu dacă te atrage trendul coadă-de-cal şi poţi avea coada într-o nuanţă, iar calota – în cealaltă. Iar dacă preferi stilul punk sau retro scurt, impresionează cu rădăcinile într-o culoare (eventual, cea naturală) şi aplică pe lungimea firului o nuanţă în contrast.
3 Naturalul. Teoretic, e cea mai simplă tendinţă a toamnei. Practic, se caută acel natural sănătos, foarte bine întreţinut, cu un fir strălucitor şi elastic.

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns