Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Coafuri > Culorile de păr vedetă

Culorile de păr vedetă

Dacă anul trecut ”brondul” făcea valuri, 2017 aduce o nouă culoare în atenția noastră: ”blorange”!

Gama de culori a anului este vastă, combinații de nuanțe contrastante sau tonuri din aceeași gamă, șuvițe, rădăcini sau vârfuri în nuanțe șocante – toate parcă vin să ne amintească de anul cocoșului din zodiacul chinezesc. Coloristica penajului acestei păsări pare să fi inspirat tendințele în colorarea părului.

Provocarea culorilor

Este anul celor îndrăznețe, dispuse să poarte combinații magice de culori în care să predomine albastrul, verdele și movul. Nici rozul, roșul sau galbenul nu au fost uitate, dar sunt prezente numai sub formă de accente. Deși aceste culori au început să facă valuri de anul trecut, trendul de acum le aduce în prim-plan mai prăfuite, cu nuanțe stinse, chiar pastel. Printre noutăți se află nuanțele de albastru denim, cobalt, bleumarin, vânătă, liliac prăfuit, jad sau aloe vera.

Noul blond

Se poartă blondul deschis prăfuit, blond gri, platină infuzată de roz, decadentă, sau cel miere, dulce și fin ca părul bălai al unui copil. Da, blondul va fi întotdeauna în tendințe, doar că mereu se reinventează – așa cum este și noua culoare a anului. Dacă te întrebi cum arată blorange, ei bine, acesta este un blond cu accente de portocaliu. Multe vedete de la Hollywood au îndrăgit deja acest trend.

„Când cele două culori se combină, părul capătă o nuanță de piersică, de somon sau chiar nuanțe deschise de roz, toate în funcție de concentrația vopselurilor. Această culoare este spectaculoasă mai ales în primele luni de primăvară și se potrivește de minune cu pielea albă. Bloranj nu dă însă bine pe o piele bronzată“, declară hairstylistul Cristi Pascu. Se poartă în continuare și brondul, mult mai potrivit pentru vară. Pe un păr șaten, sunt aduse accente de blond. „Tehnica presupune să păstrezi părul în culoarea lui naturală la rădăcină, iar apoi acesta să fie deschis treptat, urmând ca vârfurile să fie de un blond strălucitor și deschis, întocmai ca spicul de grâu vara“, adaugă hairstylistul.

Accent pe rădăcini

Stilul ombre, cu lungimi deschise și rădăcini închise, este și el prezent, numai că, de data aceasta, rădăcinile sunt fie foarte închise, fie colorate în nuanțe șocante, de albastru sau lavandă-somon în contrast cu nuanțe de blond din aceeași gamă rece sau cald. Însă acum rădăcinile nu mai au orice lungime, ci în jur de 2 centimetri, maximum 3. Dacă îți place blondul gri, poți alege o culoare uniformă de la rădăcină la vârf sau combinația contrastantă negru-alb, dintre rădăcinile negre și lungimi blond gri atât de deschise, încât par albe. Nici că se putea un trend mai permisiv și mai comod pentru o astfel de culoare pretențioasă, care în scurt timp lasă la vedere rădăcinile în culoarea naturală!

Șatenul e pe val

Și el capătă tonuri de cenușiu, împrumutând din nuanțele pământului rece, înghețat sau umed. Este o culoare care se potrivește perfect celor care au pielea în tonuri reci, cu nuanțe de roz. Vrei ceva mai provocator? Poți alege câteva șuvițe discrete de albastru și gri, care în final vor aduce și mai pregnant aspectul cenușiu. Mocha latte, o nuanță caldă de cafea cu lapte atinsă parcă de sclipirile soarelui, este și ea o culoare specială în acest an. Ciocolata sau castana caldă sunt alte culori în top, fără ca roșul să predomine.

Negru 2017

Brunetul cuprinde, de fapt, o bogăție de nuanțe și subtonuri – fiind o culoare multidimensională, culoarea nu mai este bloc, ci cu câteva șuvițe ton pe ton care să ofere volum, mișcare și strălucire. Stilul ombre se regăsește și în această gamă cromatică, doar că diferența dintre cele două nuanțe nu este la fel de puternică, ci mai degrabă rădăcinile negre se pierd într-o nuanță mai deschisă cu un ton, ca și când vârfurile ar fi luminate, fără să-ți dai seama unde începe această culoare.

Îndrăgostită de roșu?

Chiar dacă roșcatul nu mai e ce-a fost, mult mai domol și cu tente mai terne, roșul puternic poate fi purtat sub formă de șuvițe într-o mare de culori contrastante sau pe o bază neagră sau cafenie. „Dovleacul condimentat“, acest cupru incandescent, putem spune că este noul roșu în 2017, însă nici această culoare nu este una compactă, ci are multe unduiri, amintind de covorul arămiu al toamnei, o împletitură magică între galben-portocaliu, roșu și cafeniu.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de martie 2017 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: Pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns