
Conturul buzelor este esențial pentru a defini mai bine buzele, dar și pentru a împiedica rujul să se întindă. Însă, în funcție de forma buzelor, el se realizează într-un anumit fel.
Conturul buzelor subțiri
Conturul îl va depăși ușor pe cel natural, fără a se accentua V-ul, iar conturarea buzei inferioare nu se va face până la colțuri. Folosește un ruj în culori vii, iar pentru a da impresia de volum aplică un strat de ruj, unul de pudră, apoi încă unul de ruj.
Conturul buzelor cărnoase
Estompează linia naturală a buzelor cu fond de ten și trasează conturul în interiorul celui natural, micșorând gura cu cel mult 1-2 mm, fără să ajungi la colțurile buzelor. Culoarea rujului trebuie să fie cât mai naturală și să se aplice în strat subțire.
Conturul buzelor asimetrice
Dacă buza superioară este mai mare, conturul trebuie trasat în interior, iar rujul se aplică în strat mai subțire decât pe buza inferioară, care va fi conturată pe linia naturală. La fel se corectează și buza inferioară, dar corecturile se fac invers.
Cum conturezi o gură mică
Conturul va depăși cu 1-2 mm linia naturală a buzelor, dar și colțurile gurii. Buzele se vor colora aproape în întregime, pentru a estompa conturul natural. E indicat ca rujul să fie în culori vii și să fie aplicat într-un strat ceva mai gros.
Câteva trucuri pentru un contur wow!
- Pentru a trasa cu un contur perfect, așază cotul pe o suprafață stabilă și ține creionul cât mai aproape de vârf.
- Alege culoarea creionului-contur cât mai apropiată de cea a rujului, poate cu o tonalitate mai închisă.
- După ce ai trasat conturul, colorează încă puțin buzele, pentru a evita o demarcație vizibilă între contur și ruj.
Text: Luminița Tăbăran
Citește și: