
Incearca cosmetice facute in casa. Sunt un rasfat pe care il meriti si care o sa te bucure si fizic si psihic. Cand apelezi la cosmetice facute in casa ai aerul unui alchimist care a descoperit elixirul frumusetii.
Iata cateva preparate cu totul speciale, surse sigura de rasfat.
Tonic pentru fata si corp. 
Este o lotiune multifunctionala, potrivita mai ales pentru pielea uscata.
Pentru preparare, ai nevoie de: coaja de la o lamaie de preferat bio rasa prin cea mai fina razatoare, un varf de cutit de rozmarin uscat, un varf de cutit de cimbru uscat, doua linguri de ceai concentrat de menta (infuzia a 100 ml apa clocotita cu doua plicuri de ceai de menta), patru linguri de apa de roze, un varf de cutit de scortisoara macinata si jumatate de litru de apa plata.
Amesteca toate ingredientele in apa, intr-o sticla cu dop. Agita continutul de doua-trei ori pe zi si pastreaza sticla la frigider, timp de trei zile. Filtreaza prin tifon steril continutul si pastreaza-l la rece intr-o sticla. Este o lotiune „multifunctionala”, potrivita mai ales pentru pielea uscata. Poate fi folosita in decursul a maxim doua saptamani, atat pe fata cat si pe corp.
Ulei pentru picioare
Preparatul este o solutie miraculoasa daca o folosesti pentru masajul picioarelor care au trecut prin canonul merusului pe tocuri sau dupa o zi plina de curse prin oras, pe asfaltul fierbinte. In plus previne varicele si spargerea capilarelor din gambe.
Pentru preparare ai nevoie de cate 20 de picaturi din urmatoarele uleiuri: susan, rozmarin, lamaie, lavanda, menta si chiparos. Le gasesti in magazinele naturiste.
Amesteca uleiurile intr-o sticla mica, care se poate inchide ermetic, de culoare inchisa pentru ca uleiurile sunt sensibile la lumina. Nu prepara mai mult decat doza formata din 20 de picaturi din fiecare ulei, pentru ca amestecul este stabil doar pentru un timp scurt. Uleiul este eficient doar 10 zile de la preparare.
Uleiurile originale, neamestecate, se pot pastra vreme indelungata, la intuneric, intr-un loc racoros. Pastreaza amestecul la racoare si intuneric si maseaza-ti picioarele cu miscari circulare, de la laba piciorului spre genunchi, seara, dupa baie.
Este important sa nu te expui la soare dupa ce ai folosit uleiul pentru cel putin 10 ore, iar inainte de plaja sa te speli cu apa si sapun. Uleiul de lamaie este fotosensibil si poate da reactii iritative pe piele, sub efectul razelor solare.
Ulei pentru corp
Acesta este un produs foarte bun, care poate fi folosit dupa baie si dus. Maseaza-ti pielea uda cu acest uleisi vei avea cea mai placuta senzatie de prospetime si piele hidratata.
Ca sa-l prepari, ai nevoie de 25 ml ulei de masline (extra virgin, de cea mai buna calitate), coaja de la o lamaie, coaja de la o portocala si cate zece picaturi de ulei esential de portocala, respectiv de lamaie.
Pune intr-un vas, la bain-marie, uleiul de masline si cojile de lamaie si portocala si lasa sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute. Strecoara dupa ce lasi coaja sa se aseze pe fundul vasului si scurge uleiul de masline aromat intr-o sticla inchisa la culoare care se poate inchide ermetic, apoi adauga uleiurile esentiale de portocala si de lamaie.
Patreaza uleiul la intuneric si racoare. Nu face plaja decat dupa ce te-ai spalat cu sapun, indiferent cat timp a trecut de la aplicare. Uleiurile de portocala si de lamaie sunt fotosensibile si pot da iritatii pe piele la contactul cu razele soarelui.