Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cosmeticele minerale

Cosmeticele minerale

Spre deosebire de cosmeticele obisnuite, cele minerale nu contin grasimi, uleiuri, talc sau coloranti artificiali, doar pigmenti minerali pusi la dispozitie de mediul inconjurator. Initial, aceste cosmetice au fost create pentru persoanele cu pielea foarte sensibila sau cu acnee ori pentru pacientii care se recuperau in urma unor peeling-uri sau tratamente cu laser.

Datorita formulelor naturale non-iritante, cosmeticele minerale nu schimba pH-ul pielii, ci o protejeaza impotriva factorilor de mediu. Ele nu patrund in piele si previn formarea de zone uscate sau grase pe fata.

In plus, cosmeticele minerale contin vitamine (A, D, E) si oxid de zinc (care reflecta razele soarelui), au proprietati anti-inflamatorii, ajuta la calmarea pielii iritate si sunt rezistente la apa si transpiratie. Si, pentru ca mineralele sunt inerte,
cosmeticele de acest gen nu pot “gazdui” bacterii sau microbi, deci riscul infectarii este practic nul.

Daca te hotarasti sa incerci astfel de produse de machiaj, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte legate de modul de aplicare, care este putin diferit fata de cel al fardurilor obisnuite (nu se aplica fard alb sau negru in zona ochilor, rujul se aplica doar cu pensula, pudra se aplica cu o perie speciala, prin rasucire etc.).

Comments

comments

Leave a Reply