Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cremele pe baza de colagen nu reduc ridurile

Cremele pe baza de colagen nu reduc ridurile

Specialistii britanici sunt de parere ca produsele cosmetice pe baza de colagen sunt bani aruncati pe fereastra, desi in reclame se afirma ca in timp reduc ridurile si intineresc pielea. Specialistii explica aceasta prin faptul ca moleculele de colagen din lotiuni si creme sunt atat de mari incat nu pot patrunde in piele si raman pe fata pana la prima spalare.

Criticile au aparut in urma unui studiu coordonat de organizatia de binefacere Sense About Science. In topul acestor critici s-au situat afirmatiile companiilor de cosmetice legate de cremele pe baza de colagen. Colagenul este o proteina care tonifica pielea si ii mentine elasticitatea. Avand in vedere ca nivelul de colagen scade odata cu varsta, aceasta proteina a devenit ingredientul-cheie in multe creme pentru intinerirea tenului si estomparea ridurilor.

Autorii studiului au analizat creme de fata de top, unele costand peste 15 euro tubul de 15 mililitri. Desi contin sfere de colagen care ar trebui sa combata ridurile, cearcanele si pungile de sub ochi, specialistii spun ca moleculele de colagen sunt prea mari ca sa poata penetra pielea.

„Ideea de la baza acestor produse este ca moleculele de colagen patrund in piele si ajuta proteina continuta in mod natural de piele. Sferele de colagen sunt insa mult prea mari, iar pielea respinge astfel de substante”, explica Richard Guy, profesor de stiinte farmaceutice la Universitatea din Bath.

Jonathan Hadgraft, profesor de chimie la Universitatea din Londra, afirma ca se estimeaza ca 60% din aceste creme patrund in piele, insa in realitate majoritatea cremei ramane pe piele. „Daca ar patrunde in piele si ar intra in sange, ar trebui sa fie clasificate ca fiind medicamente”, a declarat el.

Comments

comments

Lasă un răspuns