Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum alegi parfumul potrivit

Cum alegi parfumul potrivit

Există arome care ne plac şi arome care ne rămân indiferente şi asta pentru ca mirosul este un simt special. Acesta este şi motivul pentru care trebuie sa alegi parfumul potrivit personalităţii tale, nu doar parfumul a cărui aroma îţi place. Mai mult, fiecare femeie are un parfum anume. Creatorii de parfumuri ştiu acest lucru. Se spune că parfumierii sunt unii dintre cei mai fini cunoscători ai femeii şi a laturilor ascunse ale personalităţii feminine, tocmai acestea fiind detaliile pe care parfumul potrivit le pune în valoare.

Astazi există o gama foarte larga de parfumuri potrivite pentru fiecare moment al zilei (deşi un parfum care îţi pune în valoare personalitatea nu se schimbă pe parcursul zilei), pentru fiecare situaţie şi pentru fiecare stil în parte. Este insă de dorit să nu amesteci niciodata două parfumuri, să faci baie sau duş înainte de a schimba parfumul şi să nu pulverizezi parfum pe haine, pentru ca evoluţia lui pe tesături diferă foarte mult de modul în care aromele unui parfum se schimbă atunci cand este aplicat pe piele.

Fiecare femeie are un parfum anume. Şi cei care creeaza parfumuri ştiu acest lucru. Multe femei sunt de parere ca parfumul potrivit este acela care îi face pe barbaţi sa întoarca privirea dupa ele.

Totuşi, parfumurile au fost create iniţial pentru scopuri curative mai degraba decât senzuale. Egiptenii antici, care erau maeştrii în arta esenţelor aromate, erau de parere ca diferitele parfumuri pot vindeca multe probleme de sănătate. Esenţele de flori, lemn şi citrice faceau parte din acel arsenal terapeutic, aceeaşi baza pe care creatorii moderni de parfumuri o folosesc pentru a produce diferite esenţe. În Evul Mediu, parfumul era semn de bogăţie, iar astăzi, sticluţa cu parfum este nelipsit.

Potrivit specialiştilor, exista parfumuri care nu sunt adecvate unei persoane, care nu se potrivesc stilului acesteia şi personalitaţii ei. Este un mecanism complez pe care femeile îi percep instinctiv şi care pleacă de la personalitate, trece prin pH-ul pielii, are legaturi directe cu amintirile si emoţiile şi cu memoria olfactiva. Dacă tragi linie, ceea ce rezultă este parfumul potrivit.

Unul dintre motivele pentru care acelaşi parfum miroase diferit de la femeie la femeie este ca pielea difera de la persoana la persoana, un altul este aciditatea şi mai exista şi alţi factori fizici. Dar conteaza de asemenea şi personalitatea. De aceea, atunci când alegi un parfum, este extrem de util sa cunoşti clasificarea femeilor şi să ştii în ce categorie te afli tu şi care este cea mai potrivita aroma pentru fiecare tip de personalitate feminină.

  • Pentru femeile care iubesc natura foarte mult, cel mai bine se potriveşte un miros citric, de lamâie, portocală sau grapefruit.
  • Pentru femeile de afaceri, care au tendinţa de a controla totul, cu toate ca în adâncul sufletului ele sunt nişte firi sensibile, pentru acele femei elegante, dar extrem de ocupate, parfumul ideal este cel proaspat şi floral.
  • Pentru femeile clasice şi romantice, pentru femeile care iubesc aromele tradiţionale, care prefera accesoriile simple şi un machiaj fin, cea mai potrivită aromă este cea florală.
  • Pentru femeile originale, cele mai bune arome sunt cele mai acide, mai dure, de exemplu cele de mosc.
  • Pentru femeile îndrăzneţe, aromele potrivite sunt cele orientale, amărui, cu un pic de tenta florala sau de santal.

Fiecare femeie are un parfum perfect, cel care o îmbraca şi îi sublinează personalitatea. Interesant este ca următoarele parfumuri, conţin aceleaşi note de bază ca şi parfumul perfect, iar deseori parfumurile unei femei sunt foarte asemănătoare la notele de bază, dar foarte diferite la cele primare şi secundare.O dovadă în plus că femeile sunt fiinţe instinctuale, prin esenţă.

Afla ce este parfumul pentru slabit

 

Comments

comments

Lasă un răspuns