Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum iti cureti acesoriile de beauty

Cum iti cureti acesoriile de beauty

Când vrei să fii frumoasă, nu trebuie doar să alegi machiajul şi produsele potrivite pentru tine. Trebuie să ai grijă ca ustensilele pentru machiaj pe care le foloseşti să fie şi curate şi noi îţi vom explica ce-i de făcut. Ca bonus, am inclus şi metodele pentru curăţarea periei de păr şi a ustensilelor din metal pe care le foloseşti des. 

Cum cureţi buretele de make-up

1.     Udă-l sub un jet de apă caldă.
2.     Folosind câteva picături de demachiant, freacă uşor buretele între degete pentru a îndepărta urmele de machiaj, blush, fond de ten, etc.
3.     Clăteşte bine buretele până când apa care se scurge din ele devine incoloră.
4.     Tamponează buretele cu un prosop uscat după ce l-ai scurs bine de apă. Lasă-l într-un loc aerisit pentru uscare completă.
5.     Bureţii folosiţi la machiaj trebuie curăţaţi după fiecare 3-4 folosiri deoarece rămân resturi de machiaj. Spălarea buretelui cu apă caldă după fiecare utilizare va menţine microbii la distanţă şi buretele în condiţii bune.

Cum cureţi pensulele pentru machiaj

1.     Udă pensulele cu mare grijă pentru a nu uda zona unde firele intră în pensulă deoarece apa slăbeşte lipiciul iar pensulele tale vor avea o durată de viaţă mai scurtă.
2.     Folosind un demachiant lichid, curăţă perii sau buretele pensulei. Clăteşte până când apa care curge din pensulă devine incoloră.
3.     Acum că ai reuşit să speli pensulele, trebuie să le şi dezinfectezi. Fă o soluţie din 2/3 apă şi 1/3 oţet într-un castron mic. Plimbă partea pensulei folosită pentru a aplica machiajul prin soluţie timp de 2 minute, amestecând încontinuu şi clăteşte din belşug. Ai grijă la zona cu lipici, evită să o acoperi cu apă.

Cum cureţi peria de păr

1.     Începe prin a scoate cât de mult păr poţi dintre dinţii periei. Poţi folosi o scobitoare sau chiar un pieptene pentru zonele unde nu poţi strecura degetele.
2.     Umple un castron cu apă şi adaugă şampon. Dacă peria ta este din plastic, las-o la înmuiat în bol pentru 3-5 minute. Dacă capul periei este din lemn, nu pune peria în bol, ci scaldă doar dinţii acesteia de câteva ori.
3.     Ia o perie de dinţi nefolosită, ud-o cu apă cu şampon şi curăţă dinţii periei, după care clăteşte cu apă curată.
4.     Lasă peria la uscat cu faţa în jos pe un prosop curat până a doua zi de dimineaţă.
5.     Pentru a avea mereu o perie curată, repetă procesul de curăţare lunar.

Cum să cureţi obiectele din metal

1.     În procesul tău de înfrumuseţare, vei folosi anumite obiecte din metal cum ar fi penseta, cleştele pentru gene, forfecuţa sau unghiera, pila, sau alte obiecte pe care trebuie să le speli cu apă şi săpun antibacterial.
2.     Tamponează-le cu un prosop curat.
3.     Foloseşte discuri demachiante sau vată îmbibată cu spirt pentru a dezinfecta ustensilele. Nu le spăla după dezinfectare, ci lasă-le la uscat pe un prosop curat.
4.     Ar fi ideal să repeţi acest proces după fiecare utilizare a unui instrument, măcar primii 2 paşi dacă nu şi partea de dezinfectare. Oferă-le tratamentul complet la fiecare două săptămâni.

Tu cât de des îţi cureţi ustensilele de beauty?

Comments

comments

Lasă un răspuns