Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum iti ingrijesti spatele

Cum iti ingrijesti spatele

Spatele este o zonă greu accesibilă atunci când îți îngrijești pielea, fie că este vorba despre exfoliere, hidratare, autobronzare, etc. De aceea, pielea nu arată prea grozav, fiind foarte frecvent expusă acneei – coșuri voluminoase, dureroase și cu o rată lentă de vindecare (iar fantomele coșurilor, adică petele întunecate, dispar foarte greu), răni și pete. Ce-i de făcut?

Peria cu coadă lungă

Pe spate, porii sunt uriași și mai tot timpul deschiși, din cauza transpirației, iar amestecul între sebum, transpirația și murdărie (praful care se depune și rămâne) este mediul favorabil pentru coșuri. Fiecare duș trebuie să includă o scurtă exfoliere a spatelui, folosind o perie cu coadă lungă, cu care să ai acces facil la centrul spatelui, unde mâinile nu ajung.

Folosește o soluție anti-coșuri

Soluția de curățare folosită pentru [curățarea tenului][1] acneic – pe bază de AHA (acizi alfa-hidroxizi) este perfectă pentru a combate coșurile de pe spate. Totodată, dacă știi că vara ești predispusă la coșuri pe spate în sezonul cald, n-ar strica să îți procuri un serum pentru ten acneic, pe care să-l folosești pentru spate, în cadrul programului de [pregătire pentru nuntă][2].

Protejează-te de soare

Există o convingere în popor, cum că expunerea spatelui afecta de coșuri la soare te-ar scăpa mai repede de ele. În realitate, căldura le agravează (infecția fiind stimulată la cald), iar razele UV, despre care știm că sunt nocive pentru piele, te vor „înzestra” cu pete roșii/maronii. Folosește așadar zilnic o [cremă de protecție][3] cu factor ridicat, deoarece spatele este cel mai expus la soare tot timpul și mai ales în timpul verii. E prea târziu, deja ai spatele pătat? Încearcă o cremă pentru pete pigmentare sau programează-te la cosmetică pentru un tratament de depigmentare.

Mai ai puțin până la nuntă și spatele tău e imperfect? E adevărat că e suficient și un singur coș pentru ca decolteul spatelui să fie compromis, dar dacă urmezi cu sfințenie sfaturile de mai sus, poți fi sigură că nu vei fi nevoită să-ți acoperi spatele!

[1]: http://www.cosmopolitan.ro/beauty/beauty-tips/5-metode-eficiente-pentru-curatarea-tenului-2146558
[2]: https://www.miresici.ro/articole/cele-12-luni-de-pregatire-pentru-un-look-de-mireasa-impecabil–2
[3]: http://www.cosmopolitan.ro/cosmo-summer/update-de-protectie-solara-2139616

Comments

comments

Lasă un răspuns