Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum iti retusezi corect machiajul

Cum iti retusezi corect machiajul

Dacă nu cumva ai reușit să rezervi makeup artistul pentru toată ziua, cu siguranță vei avea nevoie de câteva mici „reparații” pe parcursul zilei, mai ales dacă e cald afară. Dar cum nu ai la tine toată trusa (și, cel mai probabil, nici produsele profesionale pe care makeup artistul le-a folosit), ai toate șansele să strici machiajul, compromițându-ți look-ul și fotografiile de nuntă.

Mergi la shopping cu expertul

Înainte de nuntă, preferabil după prima probă de machiaj, în care makeup artistul știe exact ce va folosi, procură-ți produsele (ar fi ideal… profesionale!) necesare retușului, urmând indicațiile acestuia. Apoi pune-le în trusa cu cele necesare pentru ziua nunții.

Fă-ți maxim două retușuri complete

E de înțeles că vrei să arăți perfect, dar nu e cazul să-ți retușezi machiajul (cu excepția rujului) din oră în oră. Pudra depusă în straturi repetate va ajunge să arate ca o mască, obligându-te să o iei de la capăt. Verifică-ți look-ul și retușează-l integral doar înainte de sesiunea de fotografii și la începutul petrecerii.

Reaplică machiajul corect

Tehnica de retușare depinde foarte mult de tipul tenului; de exemplu, dacă ai tenul gras (și ai mai și transpirat), folosește șervețele pentru a absorbi excesul de sebum de pe față.

E rândul corectorului, cu care să-ți retușezi puțin zona de sub ochi, în caz că a devenit ușor mai întunecată, și petele. Apoi aplică o pudră matifiantă, folosind un pămătuf gros, cu mișcări circulare delicate, astfel încât să nu îndepărtezi fondul de ten. Cu o pensulă curată și pufoasă, îndepărtează excesul de pudră de pe față. Acum vine rândul blush-ului – nu aplica foarte mult, agitația specifică nunții se vede și în obraji, și nu vrei să pari îmbujorată excesiv.

Pentru zona ochilor, trebuie să ai la îndemână bețișoare cosmetice, cu care să ștergi machiajul adunat în pliuri, pentru ca apoi să reaplici culoarea prin presarea ușoară, cu capul ușor aplecat în față, astfel încât fardul să nu ajungă pe zona de sub ochi. După ce aplici fardul, folosește pămătuful de pudră pentru a înlătura excesul de pe pleoape.

În ceea ce privește buzele, trebuie să o iei de la capăt de fiecare dată când le retușezi. Șterge-le cu un șervețel umed, având grijă să nu înlături și fondul de ten din jurul gurii, apoi refă conturul cu creionul și aplică rujul în trei rânduri (aplică, tapotează, reaplică…). Dacă folosești un ruj intens (roșu, fuchsia, mov), trece o pensulă plată și subțire prin corector și trasează precis pe lângă conturul de culoare. La final, fixează întreg machiajul aplicând ușor, cu pămătuful, pudră translucidă.

Ți se pare greu să-ți refaci machiajul? N-o să-ți ia mai mult de zece minute, și poți fi sigură că vei arăta impecabil pe tot parcursul evenimentului!

Comments

comments

Lasă un răspuns