Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum ne pregatim pielea pentru sezonul rece

Cum ne pregatim pielea pentru sezonul rece

Daca in timpul sezonului estival trebuia sa ne ferim pielea de soare, in anotimpul rece, e musai s-o ajutam sa faca fata frigului, vantului si ploii. Din cauza scaderii temperaturii, pielea are tendinta de a se usca si chiar de a se crapa, iar riscul imbatranirii precoce este destul de ridicat.

Atentie la tenul sensibil

Dermatologii recomanda persoanelor cu tenul deshidratat (fragil, lipsit de elasticitate si rezistenta) atentie sporita mai ales cand e frig. Persoanele blonde sau roscate, care au cu precadere acest tip de ten, trebuie sa foloseasca produse de ingrijire si curatare delicate, care sa hidrateze si sa calmeze pielea ce se irita usor. Potrivit specialistilor, cremele pentru ten deshidratat trebuie sa contina lapte, miere, extract de castravete sau galbenus, pentru a-i oferi elasticitate si luminozitate.

Cremele grase, de nelipsit

Iarna, aerul nu are aceeasi umiditate ca in timpul verii, motiv pentru care in sezonul rece acuzam senzatia de mancarime si de piele care strange. Medicii spun ca acest efect apare atunci cand nu hidratam corespunzator pielea. Pentru a preveni aceste neplaceri, este indicat sa alegem creme grase atat pentru corp, cat si pentru fata.

Pe timpul verii, era suficient sa aplicam o data pe zi lotiunea, iar pielea devenea catifelata. In sezonul rece, acest ritual este recomandat dimineata si seara.

Sapunurile cu alcool usuca tenul

In aceasta perioada a anului, este indicat sa renuntam la produsele de ingrijire corporala care irita pielea si o usuca. Printre acestea, se numara sapunurile si lotiunile de demachiat pe baza de alcool. Ele vor fi inlocuite cu produse care au un continut redus de alcool.

Evita dusurile fierbinti

Cand afara sunt temperaturi sub 0 grade, este tentant sa faci un dus fierbinte si prelungit in fiecare dimineata, insa, dupa aproximativ 15 minute, apa calda incepe sa compromita stratul lipidic – un complex de acizi grasi care mentine pielea hidratata. De aceea, este bine ca, pe timp de iarna, sa faci un dus cu apa calduta, nu fierbinte, sau unul mai scurt, nu prelungit.

Factor de protectie 15

Chiar daca este iarna, cremele cu factor de protectie nu trebuie sa lipseasca din ritualul de ingrijire. Razele solare sunt puternice pe durata intregului an. Dermatologii recomanda ca in sezonul rece sa aplicam pe fata si pe decolteu creme cu factor de protectie 15.

Amatorilor de excursii montane sau sporturi de iarna le este indicata folosirea unei creme cu factor de protectie 30 sau 50+, in functie de cat timp stai pe partia de schi. Specialistii spun ca ultravioletele dintr-o zi insorita de iarna sunt la fel de puternice ca in perioadele toride de vara. Daca folosim fond de ten, acesta trebuie sa contina factor de protectie. Acelasi lucru este indicat in cazul produselor de ingrijire a buzelor.

Pestele gras mentine pielea hidratata

Dieta de iarna trebuie sa fie si ea adaptata temperaturilor scazute, pentru a indura mai bine frigul si a mentine elasticitatea pielii. Printre alimentele recomandate in acest sezon, se numara pestele gras, precum somonul si sardinele, deoarece ofera pielii grasimi bune, necesare pentru formarea membranelor celulare. Datorita continutului ridicat de omega 3, carnea de peste mentine pielea hidratata in perioada rece a anului. Dermatologii sustin ca pestele ajuta la prevenirea ridurilor si intarzierea procesului de imbatranire a pielii. Potrivit unor studii, pestele bogat in omega 3 protejeaza pielea de efectele nocive ale razelor ultraviolete.

Migdalele imbunatatesc elasticitatea pielii

Nucile si migdalele nu ar trebui evitate. Sunt bogate in antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi. Potrivit nutritionistilor, migdalele sunt o sursa excelenta de vitamina E, in timp ce nucile abunda in seleniu. Datorita grasimilor benefice pentru piele, nucile sunt recomandate in perioada iernii, cand factorii externi ataca pielea. De asemenea, nucile imbunatatesc elasticitatea pielii, iar migdalele ii dau stralucire si catifelare si imbunatatesc circulatia limfei.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns