Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum să obții un make-up natural?

Cum să obții un make-up natural?

Îți place machiajul natural care arată bine și sublimează subtil trăsăturile feței? Cum să optezi pentru tendința machiajului nud fără a greși? Care sunt etapele unui machiaj natural frumos de succes? Astăzi, facem bilanțul machiajului nud, o tendință care atrage din ce în ce mai multe femei.

Machiajul tenului

Machiajul natural se bazează mai presus de toate pe lucrul tenului. Totul începe cu spălarea pielii cu produse adecvate. În fiecare dimineață, curăță-ți tenul și aplică-ți crema de zi pentru a-ți proteja tenul de agresiunile externe, dar și de machiaj.

Apoi vino și aplică un fond de ten. Acesta din urmă netezește porii feței pentru un ten mai armonios și, de asemenea, ajută la pregătirea pielii pentru a primi machiaj.

Pentru un machiaj natural, evită absolut fondurile de ten prea groase. În schimb, preferă o cremă matifiantă sau o cremă colorată, cum ar fi o cremă BB sau CC. În același timp, vei trata și alte probleme ale pielii precum petele sau îți vei hidrata și hrăni pielea.

Remediează micile defecte cu un corector

Reține că este esențial să alegi un fond de ten în funcție de natura pielii tale. De exemplu, pentru tenul gras, ai nevoie de un fond de ten pudrat care matifiaza zona T.

Pentru a avea un ten frumos fără a aplica straturi de machiaj, exista o metodă: aplică puțin fard de obraz. Aceste farduri cu efect de strălucire sănătos vor rumeni pielea în anumite locuri strategice precum pomeții. Alege întotdeauna pensule machiaj de calitate și nu îți va părea rău.

Machiajul sprancenelor

Pentru a fi frumoasă fără a purta prea mult machiaj, ai putea la fel de bine să folosești toate tehnicile posibile. A avea grijă de forma sprâncenelor prin smulgerea lor pare a fi un gest esențial pentru a îmblânzi anumite tipuri de sprâncene. Nu uita că moda actuală este cu sprâncenele groase, periate în sus. Mergi la un salon sau urmărește tutorialele de frumusețe pentru a descoperi tehnica epilării cu ceara și a aplicării creionului pentru sprâncene. Doar cu asta, vei vedea că vei armoniza imediat trăsăturile feței.

Machiaj pentru ochi pentru machiaj natural

Pentru un efect de machiaj nud, alege nuanțe deschise de fard de pleoape precum bejul. Aplică-l pe toată pleoapa mobilă cu o pensulă de machiaj. Adaugă și puțin creion de ochi căprui la nivelul genelor superioare. Adăugă un pic de fard de ochi întunecat, taupe, de exemplu, peste linia creionului pentru a fixa machiajul. Reține întotdeauna că rezervăm lumina pentru interiorul ochiului și întunecat pentru colțul exterior de la pliul pleoapei.

O tehnică foarte simplă poate ajuta la iluminarea ochilor! Acest lucru este pentru a pune puțin fard de pleoape bej în colțul interior al ochiului. Vei obține mai multă intensitate și profunzime, rămânând în același timp foarte natural. Nu uita să aplici mascara cu o notă discretă.

Pentru o gură atrăgătoare, dar discretă, pune pariu pe luciul transparent sau pe un ruj foarte discret (roz, bej). Atenție însă, ca efectul natural să dureze pe tot parcursul zilei, secretul este baza de ruj. Asigură un machiaj prelungit și o strălucire mai vie. Pentru a-ți mări forma gurii, optează pentru un creion de buze într-o nuanță discretă. 

 

Sursa photo: unsplash.com

Comments

comments

Lasă un răspuns