Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum sa stralucesti in ziua nuntii… la propriu!

Cum sa stralucesti in ziua nuntii… la propriu!

Chip radios

Înainte de a te machia, adaugă un plus de strălucire [fondului tău de ten][1] amestecându-l cu o cremă iluminatoare (70% fond de ten, 30% iluminator). Vei fi surprinsă să constaţi că – în afara efectului de strălucire -, fondul tău de ten pare a fi căpătat şi o mai mare putere de acoperire, dar şi de uniformizare a tenului, graţie particulelor ce reflectă lumina. La finalul machiajului, foloseşte un spray pentru fixarea machiajului pentru un efect „porţelanat”.

Pomeţi „sănătoşi”

Strălucirea din obraji face tot… [machiajul][2]! Folosindu-ţi vârfurile degetelor, aplică o cantitate mică de iluminator în partea de sus a pomeţilor. Estompează-l întinzându-l înspre tâmple, apoi „virează” către centrul feţei acoperind arcadele, pe sub sprâncene. Pentru a da culoare obrajilor, foloseşte o pudră cu efect de luminozitate sub formă de perle.

Buze senzuale

Chiar înainte de a aplica un gloss pe [buze][3], aplică foarte puţin iluminator în mijlocul buzei superioare. Estompează apoi cu vârful unui deget, întinzând iluminatorul în limita conturului buzelor, apoi aplică gloss-ul pe care-l foloseşti de obicei. Efectul de buze pline va fi vizibil imediat.

Ochi scânteietori

Dacă nu ai la îndemână o bază iluminatoare pentru pleoape, te poţi folosi de un iluminator universal, aplicându-l în colţurile interne ale ochilor înainte de a întinde fardul. Iar pentru a masca eventualele cearcăne, foloseşte un corector iluminator (reflectarea luminii este o tehnică infailibilă pentru acoperirea zonelor problemă şi uniformizarea nuanţei pielii). Pentru a te asigura că fardul de pleoape nu se va aduna în pliurile ochilor, degresează bine pleoapele (foloseşte şerveţele de hârtie) înainte de a aplica baza şi fardul.

Cosiţe mătăsoase

Oricum ai alege să-ţi aranjezi [părul][4] – drept, bucle, răvăşit sau prins -, efortul pare în van. Produsele folosite pentru fixare îi pot da un aspect mat; redă strălucirea şi vitalitatea părului tău folosind un spray sau un fluid pentru strălucire. Pune în mînă o picătură cât un bob de mazăre, întinde-l pe palme şi aplică prin „mângâierea” părului. Dacă foloseşti spray, nu pulveriza mai mult de o dată pe o zonă, apoi foloseşte o perie rotativă pentru a-l distribui uniform pe toată lungimea.

[1]: https://www.miresici.ro/articole/secretele-fondului-de-ten-ce-semnificatie-au-termenii-de-pe-eticheta „fondul de ten”
[2]: https://www.miresici.ro/articole/15-super-machiaje-de-mireasa-de-pe-catwalk-sezon-2013 „machiaj de pe catwalk”
[3]: https://www.miresici.ro/articole/un-machiaj-rezistent-al-buzelor „machiaj rezistent pe buze”
[4]: https://www.miresici.ro/articole/alimente-pentru-un-par-frumos „par ingrijit”

Comments

comments

Lasă un răspuns