Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Cum se face o exfoliere ca la carte

Cum se face o exfoliere ca la carte

Produsele de gomaj si-au gasit deja locul in rutina noastra saptamanala de ingrijire, dar este important sa stim cum sa le alegem si cum sa le folosim.

Exfolierea este un procedeu de ingrijire care elimina stratul de celule moarte de la suprafata pielii, lasand loc celor noi si sanatoase. Dupa aplicarea unor astfel de produse, pielea ramane neteda, fina si proaspata.

  • Exista doua modalitati de a face exfoliere: produsele de gomaj (cele pe baza de granule, care fac o exfoliere mecanica) si produsele de peeling (fac o exfoliere chimica).
  • Exfoliantele pentru fata sunt diferite de cele pentru corp. Produsele de gomaj pentru fata au granule mai fine, iar cele pentru corp sunt mai grunjoase. In general, sunt facute din samburi (de caisa, migdala, piersica) foarte bine sfaramati. Peelingurile pot fi pe baza de acizi de fructe (AHA) sau derivate ale vitaminei A (retinol).
  • Cel mai bine este sa aplici gomajul dupa baie sau dus; atunci pielea este inmuiata si umeda, iar pasta de gomaj aluneca mai usor, fara sa zgarie. Peeling-ul este recomandat sa fie facut seara.
  • Cand folosesti gomaje pentru corp, insista pe zonele mai uscate si mai aspre (coate, calcaie, genunchi).
  • Poti sa-ti faci propriul produs de gomaj acasa, din zahar brun si ulei de masline.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus