Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum slabeste… tenul gras

Cum slabeste… tenul gras

Tenul tau parca a innebunit! Inca de la primele ore ale diminetii este acoperit de o pelicula de grasime si fiecare por deranjat de un fir de praf se transforma intr-un cos. Ce ai de facut? Cum slabesti…. tenul gras?

Caracteristicile tenului gras sunt: hiperseboreea (secretia excesiva de sebum, mai ales in zona T: frunte, nas, barbie), porii dilatati in zonele grase si imperfectiunile (micile cosuri sau comedoane – sebumul si celulele moarte care astupa porii). Conditia esentiala pentru a fi atractiva este curatenia ireprosabila a fetei, de dimineata pana seara. Si nu e greu; trebuie doar sa-ti procuri produse speciale de intretinere care curata si purifica tenul in profunzime.

Incearca programul de zi cu zi de purificare, care controleaza secretia de sebum pe toata durata zilei, impiedicand reingrasarea tenului. Imperfectiunile se diminueaza, pielea este impecabila – chiar privita de foarte aproape – si nu mai apar puncte negre. Iata armele de care ai nevoie:

  1. Gelul purifiant – actioneaza in profunzime si destupa porii.
  2. Lotiune tonica purificatoare – inchide porii si are grija de sanatatea tenului.
  3. Crema hidratanta impotriva reingrasarii tenului – are o textura lejera, patrunde instantaneu in piele si calmeaza epiderma, care devine mai fina.

Si mai sunt cateva reguli de “buna-frumusete”, pe care e bine sa le iei in calcul:

  • Foloseste numai produse de machiaj care nu incarca porii si nu provoaca aparitia punctelor negre.
  • Nu-ti atinge fata in timpul zilei, cand mainile sunt murdare!
  • Nu-ti zgandari cosurile; e complet neigienic. Pielea se irita, se infecteaza si ramai cu pete, poate chiar cu cicatrice.
  • Cand te expui la soare, protejeaza-ti fata la soare cu crema protectoare cu indice mare de protectie. Este adevarat ca soarele usuca cosurile si ai senzatia ca au disparut. De fapt, epiderma se incarca, celulele moarte se elimina greu si problemele vor reaparea.
  • Nu te stresa! Stresul si starea de anxietate favorizeaza secretia excesiva de sebum si pielea devine lucioasa.

Citeste si:

Comments

comments

Leave a Reply