Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum te hidratezi pe timp de vara?

Cum te hidratezi pe timp de vara?

Hidratarea este cea mai buna arma pe care o poti folosi impotriva imbatranirii premature a pielii. Daca respecti cu rigurozitate trei ritualuri de hidratare, vei avea parte de o piele frumoasa si sanatoasa:

1. Consuma cat mai multe lichide. Lichide inseamna apa (cat de multa), ceaiuri, cafea, sucuri (necarbogazoase, naturale), ciorbe si salate. Evita insa bauturile alcoolice; alcoolul deshidrateaza rapid celulele din tot corpul, afectand si vasele pielii.

2.Mentine stratul protector al epidermei in stare impecabila.
Celulele de la suprafata pielii sunt legate intre ele printr-un “mortar” format din proteine si lipide, care nu permite patrunderea particulelor externe catre profunzimea pielii, dar nici evaporarea apei din piele. Daca grasimea naturala este prea saraca (in cazul pielii uscate), ori daca stratul lipidic este distrus de sapun sau detergenti, apa din structura pielii este pierduta cu mai multa usurinta prin evaporare la suprafata. Pentru hidratarea pielii uscate sau sensibile, foloseste produse care contin agenti emolienti (uleiuri, vaselina, lanolina etc.).

3. Produsele cosmetice trebuie sa contina agenti umectati (glicerina, uree, lecitina, acid lactic), indiferent de tipul de piele.

  • IMPORTANT: Daca nu bei destula apa, daca ai o alimentatie dezordonata, fumezi si nu dormi suficient, pielea ta devine aspra si predispusa la imbatranire.

Comments

comments

Leave a Reply