Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cură de detox pentru o piele de vis

Cură de detox pentru o piele de vis

Cură de detox pentru o piele de vis – Când vorbim de detoxificare, ne gândim în mod automat la organism și sănătate, însă și aspectul pielii are mult de câștigat de pe urma acestei curățări.

Eliminarea toxinelor are numeroase beneficii, de la scăderea în greutate, tratarea mai ușoară a unor afecțiuni grave până la rezolvarea unor probleme de infertilitate. Nici aspectul pielii nu e de trecut cu vederea. Poți scăpa mai ușor de toxine prin alimentație, ea fiind un factor important, dar și prin activități plăcute, tratamente de frumusețe, vizite în spa-uri și centre wellness, despre care nici n-ai bănui că au vreo legătură cu detoxificarea.

Sursa toxinelor

Dacă fast-foodul, mezelurile, grăsimile, produsele procesate și cu mulți conservanți sunt deja pe lista produselor alimentare care aduc toxine în organism, sunt mai puțin cunoscute alte cauze, la fel de importante: un consum insuficient de apă, sedentarism și gânduri negative. Și acestea își pun amprenta pe modul de funcționare a organismului și împiedică eliminarea optimă a toxinelor! 

5 semne că ai nevoie de o cură detox

Încețoșarea gândirii. Nu-ți amintești anumite lucruri și apare o lipsă de motivație. Și asta pentru că mulți dintre neurotransmițători sunt fabricați în sistemul digestiv, iar dacă el este afectat de toxine, procesul devine mai lent.

Oboseală. Un sistem supraîncărcat de toxine are o funcționare îngreunată și deseori apar stări de oboseală, uneori cronică, dureri musculare și articulare.

Miros neplăcut. Un alt efect secundar al toxinelor este mirosul neplăcut al corpului și respirația urât mirositoare. În mod obișnuit eliminăm o mare parte din toxine prin fecale și urină, dar, când corpul este plin de toxine, aceste căi nu mai funcționează corect și toxinele se elimină mai mult prin piele determinând mirosul urât.

Limbă albă. Atunci când limba e încărcată e semn de grad mare de toxine în corp. Un consum prea mare de carne roșie poate duce la multe reziduuri bacteriene în intestin care fermentează și încarcă sistemul digestiv. Balonarea sau poftele alimentare pot fi și ele alte simptome ale unui nivel de toxine mare.

Probleme ale pielii – erupții cutanate, iritații sau cearcăne.

♥ Când eliminăm toxinele, apar diverse reacții: oboseală, răceli, disconfort digestiv, probleme urinare.

Toxinele afectează frumusețea

De regulă, problemele pielii sunt tratate cu creme cu steroizi sau antibiotice. Însă de multe ori toxinele sunt la originea acestor probleme. Un intestin încărcat poate duce la erupții cutanate. Eczemele, acneea pot fi cauzele problemelor ficatului, plămânilor, rinichilor sau splinei. Când aceste organe sunt pline de toxine, provoacă inflamația pielii. Eliminarea toxinelor prin transpirație poate agresa, irita și vulnerabiliza pielea în fața bacteriilor și ciupercilor.

Cele mai bune soluții

Pe lângă posturile religioase sau alimentare în care sunt incluse numai alimente organice (legume, fructe, semințe) bogate în vitamine și minerale, un sejur spa într-o stațiune balneară îți poate aduce multe alte beneficii, inclusiv frumusețea pielii. Aerul, calitatea apelor termale sau saline, nămolul, dar și alte ingrediente cu putere de detoxificare te vor ajuta să elimini odată cu toxinele și stresul, iar trupul tău va arăta mai bine, iar pielea va deveni fină, catifelată, tonică și mai fermă.

Sucul de aloe tratează

În primul rând ajută la o bună hidratare, însă aloe vera susține tratarea problemelor pielii. Să consumi zilnic un ceai din plante (păpădie, mentă, gălbenele, mușețel) este un alt mod natural și util să reduci eczemele și iritațiile pielii, în timp ce elimini și toxinele.

Apa curăță toxinele

Când consumi puține lichide, sistemul urinar nu funcționează la parametri optimi și toxinele nu pot fi eliminate eficient. Tranzitul intestinal este mai lent, iar această problemă se vede și pe piele, fie prin erupții, prin apariția coșurilor, fie prin aspectul tern. Să bei apă, 1-1,5 litri pe zi, este un tratament excelent pentru frumusețe și care asigură și o bună detoxificare. Poți întârzia astfel apariția ridurilor, menține pielea fină și mult mai elastică.

O dietă detox

Suzana Pretorian, director Danubius Health Spa Resort Sovata, ne recomandă să însoțim tratamentele din centrele wellness cu o dietă bazată pe sucuri de fructe și legume. Dimineața să consumăm sucuri de fructe, dar un singur tip de fruct, apoi apă, la prânz începem masa cu un fruct sau un suc de legume, după care mâncăm o salată cu un fel de proteină animală ușoară (lactate). Până la masa de seară bem doar apă și cina va consta într-un suc de legume și salată cu proteine vegetale care să conțină cât mai multe fibre (colonul va fi curățat mai eficient pe timpul nopții prin acest aport de fibre.) Dar dacă nu ajungem într-un astfel de centru, putem ține un regim mai prietenos acasă. Doamna doctor Susana Pretorian spune că putem consuma numai alimente vii, puțin prelucrate termic, dar de preferat crude, predominant vegetale (salate, legume, leguminoase, fructe, semințe, nuci) și în cantități mici alimente de origine animală împărțite în 2-3 mese pe zi. Ne mai recomandă să evităm băuturile energizate și cafeaua pentru că scad drastic nivelul de energie, dând o falsă senzație de înviorare.

Masaj cu miere

Îl găsești în multe centre spa și saloane de înfrumusețare, inclusiv la Danubius Health Spa Resort Sovata. Mierea este un ingredient care aduce pielii frumusețe atât prin efectul de exfoliere, cât și prin hidratare, și nutriție. Masajul începe printr-o periere uscată, prin care se elimină celulele moarte, apoi se aplică mierea la o temperatură care să permită activarea circulației și prin mișcări de tapotare pătrunde mai rapid și profund în piele. După acest masaj extrem de relaxant, care are rol și de drenare limfatică, se mai face un masaj cu ulei pentru ca pielea să capete suplețe și mai multă hidratare.

Împachetare Afrodita

Este o terapie delicioasă. Începe cu o perierie uscată pentru a activa circulația corpului și a crește procesul de detoxificare, apoi pielea este unsă cu frișcă amestecată cu miere și ulei de trandafir pentru ca pielea să capete suplețe, hidratare și o mireasmă delicioasă. Deși împachetarea durează doar 20 de minute, e bine să lași pielea să absoarbă acest tratament încă două ore. Masajul, ingredientele și căldura au și efect relaxant muscular și antistres.

Baie Cleopatra

O baie demnă de o regină. Și pe ea o găsești în oferta multor centre spa, dar pe care o poți face și acasă. În apa caldă a băii se adaugă un litru de lapte, cinci picături de ulei esențial de trandafir, două linguri cu miere și eventual câteva petale de trandafir. Căldura și presiunea apei stimulează detoxificarea, îngrijind în același timp pielea.

Apă sărată

Fie că alegi o baie cu sare de mare, cu sare din salină sau o baie în piscinele cu apă sărată hiperconcentrată extrasă din Lacul Ursu la Danubius Health Spa Resort Sovata, vei avea parte de un efect de gomaj, de activarea circulației sanguine și limfatice, de detoxificare hepatică, renală și respiratorie. Acasă, se recomandă o astfel de baie o dată pe săptămână.

Împachetările cu nămol

În câteva centre din țară ai la dispoziție acest tratament. Nămolul sapropelic extras din Lacul Ursu din Sovata are o concentrație ridicată de clorură de sodiu, de alte substanțe minerale (sulf, fier, brom, iod, carbonat de calciu), precum și substanțe organice (vitamine, biostimuline, hormoni estrogen-like). Aplicat la temperatură ridicată, 42ºC, are efect detoxificant intens, activează respirația și circulația, ajută la detoxificarea hepatică, iar pielea devine hidratată, catifelată, luminoasă, dispar contracturile musculoarticulare, corpul devine mai flexibil, mai relaxat.

Drenaj limfatic

Se poate face manual sau mecanic. Doamna doctor Susana Pretorian ne recomandă să nu asociem drenajul cu exerciții fizice foarte intense pentru că anihilăm efectul de eliminare a toxinelor. Se recomandă 5 ședințe, asociate cu o plimbare ușoară, aquagym, înot, stretching, mișcare ușoară.

Citește și:

 

Articol preluat din ediția de aprilie 2019 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns