Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > De ce ai unghiile fragile

De ce ai unghiile fragile

Mainile ingrijite sunt cartea ta de vizita si nimic nu este mai neplacut decat niste sa ai unghiile fragile si moi, care se rup usor. Te intrebui de ce ai unghiile fragile, desi le ingrijesti periodic si folosesti cele mai bune produse cosmetice? Ingrijirea nu e totul. E important si sa eviti gesturile care le „agreseaza“.

Iata cum iti pui in pericol sanatatea unghiilor si care sunt cauzele pentru care ai unghiile fragile.

 

1. Nu aplici lacul protector. Ai auzit de el, dar nu il folosesti din motive de graba si, de ce nu, „ce se poate intampla daca nu ma dau“. Cand iti faci manichiura, nu uita ca primul strat e obligatoriu sa fie lacul protector. Abia apoi aplica oja colorata. Baza pentru oja nu doar protejeaza, intareste si hraneste unghia in profunzime, dar ofera si un aspect finisat unghiei lacuite si face oja sa reziste mai mult timp si sa nu sara cand trebaluiesti prin casa.

2. Nu folosesti uleiuri hranitoare. Le asociezi cu sanatatea podoabei capilare, cu baile relaxante sau cu infuziile aburinde. Dar si unghiile au nevoie de hranire, iar uleiurile sunt un ingredient important in trusa de ingrijire a acestora. Eficiente sunt cele pe baza de vitamina A si E, care actioneaza tintit. Masate saptamanal cu aceste uleiuri, unghiile (curatate in prealabil) nu se vor mai rupe usor. Efect accelerat de hranire il au uleiurile in combinatie cu zeama de lamaie.

3. Nu te hranesti echilibrat. Frumusetea exterioara este rezultatul ingrijirii, dar si a felului in care te hranesti. Lipsa anumitor vitamine (A, D, E, B) sau minerale (calciu, zinc) face unghiile friabile si lipsite de stralucire. La fel de lovit este si parul, care sufera cand il privezi de aceste vitamine. Cauta sa ai proportia adecvata de nutrienti in alimentatia ta, chiar daca esti la dieta. Ouale, carnea, legumele, fructele si lactatele nu trebuie sa-ti lipseasca.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus