Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > De ce crapa călcâiele?

De ce crapa călcâiele?

Creme pentru călcâie

Crema pentru îngrijirea picioarelor de la Ivatherm
Atunci când organismul pierde apa prin straturile superioare ale epidermei, pielea se ingroseaza, se usucă şi devine aspră, iar pielea din zona tălpilor este oricum mai groasă decât pielea de pe restul corpului pentru a putea face faţă deformărilor generate de mers, de încălţăminte incomodă, de alergare. De aceea, necesita o îngrijire atentă, iar folosirea zilnică a unei creme emoliente, reparatoare este un prim pas în rutină de înfrumuseţare a picioarelor. Crema pentru călcâie de la Ivatherm conţine acid salicilic cu acţiune keratolitica, exfoliantă şi care reduce grosimea stratului cornos; glicerină,  un emolient eficient care contribuie la eliminarea rapidă a crăpăturilor şi transformă crăpăturile şi aspectul rugos al tălpilor într-o piele catifelată şi confortabilă. Aceasta cremă are în compoziţie şi apa termala Herculane atenuează iritaţia datorită proprietăţilor sale calmante şi anti-iritante. Preţ: 36 lei

Crema Scholl pentru călcâie crăpate
Crema Scholl pentru călcâie crăpate promite să netezească pielea aspră, uscată şi crăpată a călcâielor în doar şapte zile, datorită conţinutului foarte ridicat de uree care creşte hidratarea pielii cu 3000%. În plus, lanolina din compoziţia acestei creme şi formula antiseptica pentru prevenirea infecţiilor vindeca fisurile călcâielor şi previne uscarea tălpilor. Tot pentru transformarea călcâielor crăpate în călcâie fine, de bebeluş, Scholl propune pila electrică Scholl Velvet Smooth, cu capăt rotativ abraziv, ce îndepărtează uşor pielea îngroşaţa de pe tălpi, chiar şi din zonele greu accesibile. Preţ crema: 25 lei / Preţ pila: 170 lei.

Crema pentru îngrijirea călcâielor de la Farmec
Acidul glicolic din compoziţia cremei pentru călcâie crăpate de la Farmec permite exfolierea delicată a pielii cornoase şi îngroşate de la nivelul tălpilor. Aplicată cel puţin o dată pe zi, după spălarea şi masarea călcâielor cu o piatră ponce sau o pilă pentru călcâie, aceasta cremă permite îndepărtarea pielii moarte şi a stratului hipercheratinizat al epidermei  şi stimulează regenerarea celulară.  Extractul de muşeţel şi vitamina A hidratează pielea şi combat tendinţa de uscare a pielii tălpilor, având în vedere că aceasta este mereu în contact cu praful, în perioada verii, când purtam încălţăminte decupata. În timp, pielea devine catifelată, fără asperităţi şi crăpături. Preţ: 12 lei

Crema pentru hidratarea călcâielor de la Elmiplant
Având în compoziţie unt de avocado, bogat în acizi graşi,care hidratează  pielea uscată a călcâielor şi ulei de mentă care oferă picioarelor o senzaţie de prospeţime şi revigorare, crema pentru hidratarea călcâielor Smooth Feet de la Elmiplant este ideală pentru îngrijirea picioarelor vara.  Preţ: 11 lei

Crema pentru călcâie crăpate de la Titania
Aceasta cremă care hidratează călcâiele şi ameliorează fisurile din zona tapilor conţine lanolina pentru hidratare şi un complex de ingrediente active: bisabolpentru calmare, extract de castane pentru fortificare, mentol răcoritor şi camfor. Pantenolul  din compoziţie menţine nivelul echilibrat al umezelii, iar ureea are proprietăţi foarte hidratante. Preţ: 15 lei

Sezonul sandalelor s-a instalat deja, însă călcâiele crăpate ne împiedică să ne etalam picioarele în încălţăminte decupata. Hidratarea necorespunzătoare, carente de vitamine şi minerale,  anumite boli printre care diabetul zaharat şi afecţiuni ale tiroidei sau pur şi simplu îngrijirea insuficienta a picioarelor sunt doar câteva dintre răspunsurile la întrebarea  „De ce crapa călcâiele?”.

Extrem de inestetice şi chiar dureroase, în anumite situaţii, călcâiele crăpate nu sunt numai un impediment în calea purtării sandalelor preferate. Există cazuri extreme în care călcâiele nu sunt doar uscate şi uşor crăpate, ci prezintă adevărate cratere care sângerează şi fac imposibilă deplasarea, chiar şi purtând încălţăminte foarte comodă. Atunci când cremele foarte hidratante, special formulate pentru zona călcâielor, nu dau rezultate, prezentaţi-vă la medic pentru că sângerarea şi crapararea excesivă a călcâielor sunt simptomele posibile ale unui diabet zaharat, ale unor afecţiuni ale glandei tiroide, eczeme, psoriazis sau carente vitaminizante, în special lipsa vitaminei A.

Ce puteţi face

• În primul rând renunţaţi la încălţămintea incomodă, din materiale de proastă calitate, care favorizează transpiraţia abundenda a picioarelor, care nu lasa picioarele să respire şi care favorizează înmulţirea bacteriilor. Sau, cel puţin, alternati purtarea unor astfel de încălţări cu altele comode. Spre exemplu, dacă într-o zi alegeţi tocuri de 10 centimetri, pentru ziua următoare optaţi pentru balerini, sandale cu talpa joasă, pantofi sport sau chiar şlapi.
• La sfârşitul fiecărei zile, înmuiaţi picioarele în apă călduţă în care adăugaţi săpun sau gel de duş şi exfoliaţi călcâiele cu ajutorul unei pietre ponce, a unei pile pentru călcâie sau a unei creme abrazive, speciale pentru călcâie. Aplicaţi, după aceea, o cremă pentru corp foarte hidratanta, destinată pielii uscate sau chiar o cremă pentru călcâie. Şi uleiul de măsline, cel de migdale dulci sau cel de argan fac minuni în cazul călcâielor crăpate, mai ales dacă purtaţi pe timpul nopţii ciorapi din bumbac.

• Hidrataţi-vă corespunzător, mai ales pe perioada verii! Doi litri de apă pe zi ar trebui să fie o regulă şi nu o excepţie! Deshidratarea organismului are drept consecinţă atât crăparea călcâielor, cât şi uscarea cuticulelor. Aşadar, simultan tratării problemei din exterior, cu ajutorul cremelor şi uleiurilor, acordaţi importantă şi interiorului!
• Călcâiele crăpate, ca şi palmele care se usucă excesiv şi crăpa sunt simptome ale deficitului de vitamine, în special al vitaminei A şi al Zincului. Prin urmare, o cură de trei luni cu suplimente alimentare care să conţină un spectru larg de vitamine şi minerale este de ajutor nu numai în imbunatirea aspectului general al părului, al unghiilor şi al pielii, dar şi în catifelarea călcâielor.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus