Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Demachiere fără greș

Demachiere fără greș

Acest gest este indispensabil pentru o piele fină şi strălucitoare şi un mod de a-ţi menține tenul tânăr mai mult timp.

Lapte, cremă, spumă, ulei sau apă micelară, demachiantele vin cu formule noi, performante, uşor de utilizat. Deşi e important, multe femei omit acest pas din ritualul de frumuseţe acuzând lipsa timpului sau oboseala, motive total neînteme­iate! Pentru o curăţare ca la carte, ai nevoie de câteva minute, minute de aur am spune, pentru că-ţi asigură o piele frumoasă şi tânără pe termen lung. Demachierea pare o joacă, însă este un joc cu reguli stricte, în care alegerea formulei şi modul de aplicare sunt esenţiale.

3 beneficii

Prin demachiere, îndepărtăm ma­chiajul, dar şi alte impurităţi adunate peste zi – e ca şi cum am spăla tenul fără a-l agresa. Ştergem machiajul prin masarea pielii, iar asta duce la îmbunătăţirea circulaţiei. Demachiantul curăţă porii şi lasă tenul perfect pregătit pentru următorul tratament: serumul, crema sau masca. Altfel, produsele, oricât ar fi de scumpe şi performante, nu-şi vor îndeplini misiunea, ba chiar poți constata că sunt… apă de ploaie. Trei minute te ajută să dai tenului tău porţia de frumuseţe, sunt esenţiale pentru frumuseţea ta.

Pentru ten gras

Cele mai bune variante de demachiant sunt gelul, spuma şi apa micelară. Dar nu vei greşi dacă foloseşti lapte sau chiar ulei, pentru că grăsimea acestora nu va avea niciun efect asupra pielii. Demachiantul nu se absoarbe în piele! Doar o senzaţie de disconfort ar putea să apară, însă apa tonică rezolva această problemă. Pielea grasă poate fi şi sensibilă, iar în acest caz, cel mai bun demachiant este unul special pentru pielea delicată.

Pentru piele uscată sau sensibilă

Aceste tipuri de ten sunt uscate şi dornice de hidratare. Formulele cremoase, laptele şi uleiul, pe lângă curăţare, aduc un plus de grăsime care contribuie la hidratarea pielii şi la confortul ei. La fel, apa micelară este o variantă foarte bună, întrucât îndepărtează impurităţile şi machiajul fără a dezechilibra pelicula fotolipidică. Trebuie să eviţi demachiantele şi apele tonice care conţin alcool şi să alegi tonice pentru pielea sensibilă ori apă termală (în niciun caz apă de la robinet!).

Pentru ten matur

Există şi demachiante speciale pentru tenul ridat, dar să nu crezi că funcţionează şi ca un tratament antirid: nu vor avea efect asupra fermităţii pielii sau asupra ridurilor, dar aduc un plus de hidratare, strălucire şi luminozitate grație agenţilor exfolianţi. Poţi folosi un astfel de demachiant după vârsta de 40 de ani, când pielea începe să piardă din luminozitate. Înainte de această vârstă, este inutil.

Special pentru ochi

Poţi folosi fără probleme demachiantele cu specificaţia „faţă şi ochi“ întrucât au fost testate dermatologic şi oftalmologic. Nu folosi un demachiant care este exclusiv pentru faţă, deoarece nu are o formulă adaptată sensibilităţii ochilor şi poate provo­ca usturimi, înroşirea sau umflarea acestora. În schimb, demachiantul special pentru ochi îl poţi folosi pentru restul feţei, cu excepţia celui bifazic, care poate fi prea gras pentru piele şi favorizează apariţia comedoanelor.

Demachiantul nu înlocuiește crema de noapte

Înainte de orice, el are o acţiune de curăţare, dar şi un efect de hidratare lejer, însă insuficient pentru piele. Chiar dacă nu simţi că pielea ţine, e bine să foloseşti o cremă ori un serum după demachiere. După 40 de ani, pielea are tendinţa de a se usca şi, ca urmare, nu putem renunţa la crema de noapte.

Paşii unei demachieri ca la carte

Este esenţial să ne demachiem chiar și dacă nu ne-am fardat. Demachierea nu înseamnă doar eliminarea machiajului, ci şi îndepărtarea sebumului, a efectelor poluării, a transpiraţiei ori a prafului şi fumului de ţigară. Așadar, nu trebuie să renunţăm la demachierea din fiecare seară. Înainte de demachiere, e bine să ne spălăm pe mâini şi să ne prindem părul cu o bentiţă.

Primul pas este demachierea buzelor, prin mişcări circulare, delicate.

Urmează ochii, care sunt fardaţi mai puternic. Umezeşte cu apă un tampon demachiant, presează uşor pe gene pentru a înmuia mascara, apoi, cu un tampon îmbibat în demachiant, şterge machiajul prin mişcări circulare, fără a apăsa.

La final, se curăţă faţa. Ai trei modalităţi prin care să îndepărtezi murdăria cât mai eficient:

  • Pune lapte pe vârful degetelor şi masează bine pielea. Aşteaptă până când acţionează ca prin magie, masează din nou şi apoi şterge cu un disc dema-chiant îmbibat în tonic sau apă micelară.
  • Pune demachiantul pe dischetă şi curăţă fiecare parte a feţei, înlocuind dischetele până ce rămân curate.
  • Freacă demachiantul în palme şi aplică-l pe faţă şi pe gât, ca pe o cremă. Retrage palmele repede şi reaplică-le, pentru a crea efectul de ventuză. Repetă de 5-6 ori şi îndepărtează-l cu dischete curate şi apă tonică.

Citește și:

Ce machiaj preferă bărbații

Machiaj in acord perfect cu parul

Cum mentii machiajul proaspat toata ziua

Articol preluat din ediția de noiembrie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus