Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Demachiere fara gres

Demachiere fara gres

După o zi plină, la întoarcerea în confortul şi liniştea casei, multe femei se gândesc cu „groază“ la obiceiul de seară cu seară, înainte de culcare. Nu, nu e vorba de spălatul pe dinţi, ci de o acţiune care ar trebui să dureze mai mult decât acesta, dacă e făcută cum se cuvine: demachiatul. De cele mai multe ori, o iei à la légère, dar greşelile din demachiere îşi iau tributul asupra frumuseţii în timp, aşa că învaţă care sunt, ca să le eviţi:

Cumperi orice demachiant îţi cade în mână. Să ştii că şi acest proces de curăţare îţi poate înăspri sau irita tenul dacă nu este făcut cu produse adec-vate lui. Fie că e vorba de şerveţele sau loţiune demachiantă, ai grijă să alegi conform tipului tău de piele!

Freci ochii ca să-i cureţi bine. În această zonă, se adună cel mai mult machiaj, iar convingerea ta este că mişcările ferme de curăţare sunt cea mai bună soluţie. Dar nu vor face decât să-ţi afecteze pielea sensibilă, să-ţi rupă din gene şi să-ţi irite ochii. Aplică loţiune demachiantă pe o dischetă şi „înmoaie“ un ochi timp de câteva secunde. Apoi, doar cu mişcări descendente (dinspre pleoapa mobilă spre cea inferioară), curăţă machiajul. 

Dai cu cremă imediat după îndepărtarea machiajului. Poate oglinda îţi spune că ai faţa curată, dar, în mod sigur, tenul nu se simte aşa. Foloseşte o loţiune pentru spălare (în nici un caz săpun, pentru că îţi „fură“ lipidele proprii pielii), care o să te scape chiar şi de ultimele impurităţi.

Omiţi micile „detalii murdare“. Când conturezi bine pleoapele, după spălare apar acele dungi negre de sub ochi, ca urmare a curgerii resturilor de mascara în contact cu apa. Şterge-le cu un beţişor de urechi înmuiat în loţiune demachiantă.

Foloseşti şerveţelele bebeluşului tău. Te gândeşti că, dacă formula lor este suficient de delicată pentru pielea atât de sensibilă a unui copil, merge şi pe tenul tău. La asta nu te-ai gândit: funduleţul unui bebe nu-i acoperit cu machiaj, ale cărui ingrediente trebuie să fie dizolvate de şerveţelul frumos mirositor.

Te rezumi la faţă, deşi n-ai făcut acelaşi lucru cu fondul de ten şi pudra fixatoare. Să ştii că demachiatul este absolut obligatoriu până la claviculă! După cum vrei ca faţa şi gâtul să aibă aceeaşi nuanţă şi le acoperi pe amândouă cu fond de  ten, la fel o să-ţi doreşti să îmbătrânească în acelaşi ritm, nu s-o ia gâtul la goană înainte.

Uiţi de linia părului, unde se ascunde mult fond de ten. Şi această zonă trebuie trecută cu grijă prin toate etapele de curăţare, chiar dacă îţi umezeşti 1-2 cm de păr la rădăcină. 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus