Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Dieta pentru bronz de vedeta

Dieta pentru bronz de vedeta

Alimentația poate facilita bronzarea, poate proteja împotriva daunelor cauzate de razele soarelui și poate contribui la păstrarea bronzului mai mult timp. Pentru un bronz durabil, cele mai adecvate ar fi legumele și fructele de culoare portocalie și cele antioxidante.

Cele mai bune alegeri pentru dieta pentru bronz de vedetă sunt morcovii, caisele și pepenii galbeni pentru conținutul mare de betacaroten, ceea ce determină stimularea pigmentației pielii.

Pentru protejarea pielii de radicalii liberi generați de razele ultraviolete, se recomandă un aport nutrițional extra de alimente antioxidante.

Fructe și legume ca morcovul, mango, avocado, ceapa rosie, pepenele galben și roșiile sunt bogate în antioxidanți. Poți adauga în dietă și fructe uscate și vinete și ele foarte bogate în nutrienți care susțin sănătatea pielii, care accelerează bronzarea și protejează împotriva soarelui.

Iată câteva idei de preparate simple și ușoare perfecte vara și ideale în dieta pentru bronz de vedetă.

Rade câteva rosii proaspete. Pune o lingură-două de frimituri de pâine neagră în sos, adaugă ulei de măsline și sare și amestecă până se obține consistența unei creme. Se pot adăuga câteva bucățele de jambon și ou fiert. Este bună simplă sau pe pâine prăjită.

Guacamole este un preparat ideal. Se prepară din avocado, care se pisează. Se adaugă ardei iute, roșii, suc de lămâie, coriandru. Acest sos acompaniază diverse gustări.

Un desert delicios făcut din mango și câteva frunze de mentă, peste care se pun bucăți mărunte de migdale, alune și fistic. Deasupra, se răzuiește puțină ciocolată neagră și se pensulează miere de albine. Este fantastic de bun.

Dacă vrei o culoare a pielii mai sănătoasă și mai atrăgătoare, este mai bine să urmezi o dietă sănătoasă cu fructe și legume din abundență și să respecți cu strictețe orele ideale pentru expunerea la soare, adică până la ora 11 și după ora 16. Un studiu publicat în revista ”Evolution and Human Behaviour”, persoanele care mănâncă mai multe porții de fructe și legume pe zi au o culoare a pielii mai aurie datorită carotenoizilor, prezenți în fructele și legumele de culoare roșie și portocalie.

Pentru ca bronzul să se mențină cât mai mult timp, esențială este buna hidratare. Pentru a revitaliza, hrăni și hidrata pielea nu este necesar numai un produs hidratant aplicat pe piele, ci trebuie să bei cel puțin doi litri de apă pe zi, să se urmezi o dietă bogată în legume și fructe și să se evite grăsimile.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver


Lasă un răspuns

Sus