Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Duel cu soarele

Duel cu soarele

In urma cu jumatate de secol, toti medicii recomandau bai de soare, pentru ca sunt sanatoase. Acum, dupa ce s-au observat efectele expunerilor indelungate, iar cercetatorii au aflat multe despre radiatiile astrului, s-a ajuns la concluzia ca e musai sa te acoperi cat mai bine, sa te ungi cu creme protectoare din cap pana-n picioare la fiecare doua ore si sa „iei” ultravioletele doar cu portia – o portie mica!

Care este realitatea si, pana la urma, ce e bine sa faci vara? Special pentru cititoarele FEMEIA., ne-au raspuns la intrebari doamna dr. Dana Opris, medic specialist dermato-venerolog la „Crisderma” din Bucuresti, si doamna Elena Nistor, cosmeticiana la Salonul „Crangasi” din Capitala.

En garde!

Esti la munte, la mare, pe strazile orasului – nu uita un singur lucru: soarele nu mai este cel de pe vremea bunicilor. Asa ca, sfatul specialistilor este ferm: prudenta maxima in prietenia cu soarele! Nu de alta, dar „meniul” zilnic pe care-l primim e format din 50% raze infrarosii, 40% lumina vizibila, iar intre 5 si 10% le reprezinta ultravioletele.

Oricat ai fi de sanatoasa sau de tanara, oricate precautii ti-ai lua, sa stii ca razele ultraviolete iti afecteaza sigur pielea. In loc sa mergi la solar ori sa exagerezi cu statul la plaja, ai putea sa folosesti produse autobronzante de calitate, care iti ofera un bronz „natural”, de la cel mai deschis pana la cel mai ciocolatiu.

Masca tineretii, pierduta pe plaja

La ora actuala, specialistii considera ca ultravioletele reprezinta un factor esential in procesul de imbatranire a pielii. E bine sa stii ca pentru inceput, timp de cativa ani, nu se observa nicio modificare. Dar apoi, brusc, pielea incepe sa se degradeze considerabil. Specialistii spun ca primele semne vizibile, la cei ahtiati dupa bronz, apar in jurul varstei de 38-40 de ani.

  • Articol publicat in revista FEMEIA.
  • Text: Gina Brujan-Tanasache.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus