Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Efectele benefice ale baii

Efectele benefice ale baii

Problemele de circulatie, durerile de gat si de cap, anemia, reumatismul sunt doar cateva dintre „bubele” asupra carora baia poate actiona benefic.

Pentru cap

Pune apa fierbinte intr-un vas (daca se poate, de lemn) si asaza-l pe un scaun mai jos. Tu vei sta pe unul mai inalt, aplecata peste vas. Pune soc sau tei in apa fiarta. Acopera-te cu ceva facut din lana si stai asa cam 20 de minute. Incearca sa tii gura si ochii deschisi. Aceste bai sunt bune impotriva durerile de cap si impotriva matretii.

Pentru sezut

Toarna apa fierbinte intr-o oala mare si asaza-te deasupra. Inveleste-te cu o patura si stai acolo 18-20 de minute, pana cand simti ca tot corpul a asudat. Poti pune in apa flori de fan, paie de ovaz sau coada calului. Sunt benefice pentru durerile reumatice, pentru crampe, boli renale, piatra si nisip la vezica, greutate la urinat.

Pentru ochi

Baia pentru ochi se poate face atat cu apa calda, cat si cu apa rece. Procedura e simpla: cufunzi fata in apa rece, deschizi ochii si stai asa cam 15 secunde, apoi repeta de 4-5 ori. E bine ca temperatura apei sa fie cam de 24-26 grade Celsius. Cand repeti pocedura, foloseste apa rece. Baia de ochi rece are efect excelent asupra ochilor sanatosi, dar obositi, intarind intreg aparatul optic. Baia calda se face pentru a inmuia abcesele si pentru a dizolva sau a extrage din interiorul ochiului orice lichid nesanatos.

Baile se fac in apa calda de 25-26 grade Celsius, 12-14 minute. Pune in apa un pumn de sare sau cenusa de lemn. Astfel de bai sunt recomandate in special persoanelor slabe, nervoase, anemice si mai ales femeilor care au probleme de circulatie, dureri de cap si de gat sau carcei.

3 trucuri „umede”

  • Camasa umeda – Inmoaie in apa o camasa de in, stoarce-o bine si imbraca-te cu ea. Baga-te repede in pat, pe o patura de lana, si inveleste-te cu ceva gros. Te vei simti ca un prunc proaspat imbaiat si vei dormi excelent, pentru ca porii se deschid, toxinele sunt eliminate, iar crampele si durerile dispar.
  • Soseta magica – Ia o pereche de sosete mai vechi si imbiba-le cu apa amestecata cu otet. Incalta-le si acopera-ti apoi picioarele cu o patura groasa. Stai asa 1-2 ore. Din cand in cand, le poti umezi cu solutia preparata. Acest truc este extrem de folositor atunci cand vrei sa scapi de febra ori sa reglezi circulatia periferica.
  • Mantaua spaniola – Mantaua se face din in sau dintr-o panza mai groasa. Dupa ce o uzi si o storci bine, te imbraci cu ea si te bagi in pat, pe care ai intins paturi groase. Te invelesti bine, astfel incat aerul sa nu ajunga la coprul tau. Stai asa cam doua ore. Daca folosesti mantaua spaniola de doua ori pe saptamana, poti preveni si atenua hemoroizii, dilatatia inimii, congestiile si durerile de stomac.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus