Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Epilare definitivă pentru blonde și roșcate

Epilare definitivă pentru blonde și roșcate

Pielea fină și catifelată este o prioritate și nu numai pe timpul verii, iar epilare definitivă poate fi o alegere inspirată.

Dacă până acum exista un singur aparat care te scăpa de părul nedorit, azi ai de ales între Laser, IPL, SPL și diodă. Ce le deosebește și cum alegem cea mai bună variantă pentru noi? Pentru cele mai bune răspunsuri la aceste întrebări și alegeri inspirate, am colindat câteva saloane care oferă astfel de servicii și am aflat lucruri interesante chiar de la specialiști.

De câte ședințe avem nevoie?

Epilarea definitivă nu e chiar definitivă. Dar e adevărat că părul se rărește în timp și epilarea va fi necesară din ce în ce mai rar, adică de 1-2 ori pe an, pentru întrețire. Însă până la acel moment e nevoie de răbdare și o investiție, în timp și bani, pentru că sunt necesare 4-12 ședințe la 4-6 săptămâni distanță.

Care este diferența între IPL, SPL și diode?

IPL – Intense Pulsed Light – generează impulsuri de lumină intensă capabilă să distrugă prin încălzire rădăcinile firelor de păr. Prin tratamentele de epilare definitivă sunt eliminate cu maxim de eficiență firele de păr de culoare închisă. Aparatele IPL produc o lumină multicromatică iar razele de lumină sunt neparalele. Aceste caracteristici le fac potrivite pentru suprafețe cu pilozități de nuanțe diferite și cu orientări multiple ale rădăcinilor firelor de păr. Comparativ cu LASER-ele, aparatele IPL permit tratarea eficientă a unei suprafețe mai mari la o singură trecere; totuși, atunci când precizia este prioritară sunt recomandate aparatele LASER. De asemenea, în unele situații lumina LASER-ului încălzește mai puțin suprafețele adiacente.

SPL (square pulse light) este constituit din 5 impulsuri de energie consecutive și constante, de aceeași intensitate. Adică, 1 impuls SPL este echivalentul a 5 impulsuri IPL – Franța. Specialiștii afirmă că este o metodă de epilare definitivă mult mai eficientă decât metoda IPL.

Laserul Dioda se bazează pe principiul fototermolizei selective (SPTL) în procedura de epilare definitivă. „Adică, țintește melanina din foliculul de păr care, fiind afectată, conduce la întreruperea creșterii părului. Epilarea definitivă este eficientă pe pielea albă, închisă la culoare, fină, uscată sau sensibilă și se realizează în centrele Atelierul de Slăbit cu laserul Dioda Elysion Pro. Epilarea cu laser-ul diodă nu doare, iar în zonele tratate firele de păr sunt eliminate pe o perioadă lungă de timp. Epilarea definitivă pentru femei și bărbați este o alternativă durabilă la epilarea cu ceară sau epilarea cu cremă.”, precizează Corina Petrea, specialist remodelare corporală, Estetică facială și Epilare definitivă laser, Atelierul de Slăbit.

Avantajle Diodei Laser

Prin această metodă se poate epila orice zonă a corpului, iar tatamentul se poate face pe tot parcursul anului, inclusiv când pielea este bronzată. Și acestea nu sunt singurele avantaje, la ele se mai adaugă confortul, pentru că sistemul de răcire „crystal freeze” elimină senzația de căldură și durerea (menține constantă o temperatură de -5 grade). Specialiștii spun că în timp acest mod de epilare devine chiar mai ieftin decât cel cu ceară. „Tehnologie laser de ultimă generaţie a fost special gândită pentru a nu produce arsuri sau alte efecte secundare în urma procedurii. Însă, este important să te consilieze și un specialist în funcție de caracteristicile anatomo-fiziologice. Rezultatele pot fi diferite, de la persoană la persoană, acestea fiind vizibile în general după 6-10 şedinţe (în funcţie de zona tratată, fototipul pielii, culoarea părului, etc). Ședinţele se efectuează la un interval de 4 săptămâni.”, spune Cristina Norocel, Managing Partner PURE Salon.

Ce metodă recomandă specialiștii?

Sigur, ultima tehnologie pare să fie și cea mai bună, mai sigură și mai eficientă, respectiv laserul cu diodă, care distruge rădăcinile firelor de păr aflate în derm, stratul mijlociu al pielii, prin intermediul căldurii ce se poate ridica în timpul procedurii până la 70 de grade Celsius. Mai mult, această metodă interzice expunerea la soare 3-5 zile înainte și după tratament, cu mult mai puțin decât în cazul altor sisteme de epilare definitivă. „De la prima ședință se observă eliminarea unui procent de 25-30% din totalul firelor de păr nedorite. Se recomandă un număr de minim 6 ședințe, însă în funcție de cantitatea de melanină și starea hormonală a fiecărui pacient, numărul de ședințe poate să difere (cu 1-2 în plus pe zone precum față și inghinal).”, ne spune Corina Petrea, Specialist Remodelare corporală, Estetică facială și Epilare definitivă laser.

La ce mai putem folosi dioda?

Se poate efectua epilarea definitivă facială: epilarea mustaței, bărbiei, perciunilor sau epilarea corporală: epilarea brațelor, epilarea picioarelor, epilarea inghinală, epilarea interfesieră, epilarea axilei, epilarea părului de pe spate. Epilarea definitivă cu laser are rezultat și în epilarea firelor de sub piele. „Folosită de cele mai multe ori din motive estetice, epilarea laser poate fi aplicată și pentru a ameliora, trata sau preveni anumite afecţiuni cutanate, precum: hirsutismul, creşterea în exces a părului la femei în zona bărbiei, mustăţii sau a pieptului, chistul pilonidal recidivant, creşterea sub piele a firelor de păr, foliculita, hidradenita supurativă, pentru leziunile de la nivelul axilei.”, mai precizează Corina Petrea, Specialist Remodelare corporală, Estetică facială și Epilare definitivă laser

La cât timp este necesară o nouă ședință de epilare?

Tratamentul de epilare definitivă, dacă este efectuat corespunzător, elimină definitiv firele de păr inestetice de pe zona tratată. De aceea, ședințele de epilare definitivă urmează o anumită ciclicitate și se repetă la un interval de 28 până la 45 de zile și în funcție de etapele de creștere ale firelor de păr din zonele vizate de pe față sau corp. Este un tratament potrivit atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

La ce trebuie să avem grijă după ședința de epilare definitivă?

Specialiștii sunt că trebuie să evităm băile fierbinți, sauna, cremele (nici cele hidratante) sau loțiunile care conțin alcool timp de 24 de ore, iar expunerea prelungită la soare sau solar este permisă la 3-5 zile de la efectuarea tratamentului de epilare definitivă cu laser. În schimb, este important să folosim cremă cu factor de protecție 50+ care se va reaplica la un interval de 2 ore dacă mergem la bazin, timp de 3-5 zile.

Părul trebuie ras înainte!

Este foarte important ca rădăcina firului de păr să nu fie smulsă, ne avertizează specialiștii. „Pentru a evita iritațiile pielii post-epilare, se recomandă ca părul să fie îndepărtat cu ajutorul lamei de ras, cu 24 de ore înainte de efectuarea procedurii.”, menționează Corina Petrea, Atelierul de Slăbit.

Contraindicații pentru epilarea definitivă

Deși pare metoda infailibilă care ne scapă de părul nedorit, epilarea definitivă nu e pentru toată lumea. Există și contraindicații. Nu o pot folosi femeile însărcinate sau care alăptează, cei care au un istoric de cancer cutanat sau care au luat medicație de tip isotretinoină sau fotosensibilizantă (pentru a evita arsurile sau apariția petelor pigmentare). „Trebuie evitate zonele unde sunt prezente: tatuaje, alunite, și herpes.”, spune Nicoleta Biter, Trainer Estetică și Aparatură, Top Line.

Epilare definităvă pentru blonde și roșcate?

Este cunoscut faptul că firele de păr blonde și roșcate sunt mai dificil de îndepărtat cu laser, pentru că există puțin pigment în folicul, dar tehnologia a avansat și aduce vești bune. „Protocolul de lucru este modificat, astfel încât frecventa ședințelor se efectuează la 14 zile, și numărul necesar de ședința este aproape dublu, adică 12 ședințe. De exemplu sistemul italian de epilare StardustMed, vine cu o tripla lungime de undă a laserului Dioada, permițând epilarea, atât firelor de păr deschise la culoare cât și a fototipului de piele închis la culoare sau a pielii bronzate. Astfel, procesul de epilare definitivă nu este întrerupt pe parcursul sezonului cald, fiind necesară doar o pauza de expunere la soare de 3 zile, înainte și după ședință.”, precizează Nicoleta Biter, Top Line.

Text: Luminița Tăbăran

Foto: 123RF

Citește și:

Epilarea inghinala, pana unde?

Miturile epilării

 

Comments

comments

Lasă un răspuns