Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Epilarea definitiva prin lumina terapeutica – avantaje si dezavantaje

Epilarea definitiva prin lumina terapeutica – avantaje si dezavantaje


Epilarea definitiva prin lumina terapeutica (sau fotoepilarea) se poate realiza cu laser sau cu lumina intens pulsata (IPL – Intense Pulsed Light), iar cele doua metode au fiecare avantaje si dezavantaje, din punct de vedere al calitatii si al pretului. In ultimii cinci ani, epilarea definitiva in Romania a luat un avant puternic, iar pe piata au aparut tot mai multe saloane cosmetice care ofera aceste proceduri. Putini femei stiu insa ce tip de epilare definitiva este cea mai indicata pentru ele, iar decizia finala e luata nu neaparat prin prisma calitatii, cat mai ales prin cea a pretului.

„Majoritatea cabinetelor cosmetice ofera tehnologia IPL, deoarece echipamentele sunt mai ieftine, motiv pentru care nici perfomantele nu sunt la fel de uimitoare ca in cazul unui laser de top si bine ales”, explica reprezentantii Coquette Beauty Clinique. „Un laser performant costa in jur de 100.000 euro, iar un echipament IPL costa uneori chiar si sub 10.000 euro. Sigur ca exista si IPL-uri de calitate, care ajung la 30.000 euro, iar clinicile de top detin astfel de echipamente”.

Eficacitatea laserului vine strict prin procedeul prin care actioneaza – laserul prezinta o singura lungime de unde, in timp ce IPL utilizeaza un spectru larg de lungimi de unda a luminii. IPL este nespecific in comparatie cu laserul, care este specific, motiv pentru care laserul e mai eficient, fiind necesare mai putine sedinte decat in cazul IPL.

Trebuie sa stii ca laserele pentru fotoepilare sunt accesibile numai in centrele medicale si sunt manevrate exclusiv de catre medici. Singurul dezavantaj al laserului fata de IPL este ca poate distruge numai foliculii care se gasesc in punctul focal corespunzator lungimii de unda emise.

Tipuri de laser

  • Dintre toate tipurile de laser utilizate pentru epilarea defintiva, cele mai eficiente sunt laserele Alexandrit de la Candela, deoarece au o lungime de unda laser care este cea mai potrivita pentru tipul de piele si de par intalnite in Romania.
  • Laserul de tip Nd-Yag protejeaza pielea de arsuri. Totusi, numarul necesar de sedinte este mai mare fata de laserul de tip Alexandrit.

Care sistem e mai bun?

Niciun sistem nu se potriveste tuturor pacientilor. Fotoepilarea eficienta necesita combinarea a 2-3 sisteme pentru a obtine efecte maxime pentru majoritatea tipurilor de par si piele.

Caracteristicile firului de par se pot schimba pe durata tratamentului de la gros la fin, ceea ce poate conduce la schimbarea echipamentului si parametrilor cu care se lucreaza.

Persoanele cu un contrast mai mare intre culoarea pielii si cea a parului vor avea mai mult succes folosind laserul. De asemenea, laserul are rezultate mai bune in cazul firului de par mai gros, la fel cum se intampla si in cazul gambelor si zonelor inghinala si axila. In principiu, toate zonele care au par mai des raspund mai bine la epilarea laser decat la IPL.

„Capcanele cel mai des intalnite, pe care clientii nu le sesizeaza, sunt fie preturile prea mici, fie pretul unic pentru toate zonele corpului sau garantarea rezultatelor dupa 3-5 sedinte. Exista intr-adevar zone precum perciunii, mustata, barbia, unde un pret similar este corect, dar pentru spate, abdomen, brate sau fese, pretul sedintei este in mod natural mai ridicat, deoarece zona acoperita este mult mai mare si automat si timpul de lucru”, explica reprezentantilor Coquette Beauty Clinique.

Doctorul Andreea Iftimie de la clinica mai sus mentionata recomanda ca orice epilare definitiva sa fie precedata de un consult de evaluare, prin care se poate stabili exact ce tip de epilare se potriveste persoanei in cauza.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus