Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Extensii la modă

Extensii la modă

Cine spune că unghiile sau părul nu pot „creşte“ în câteva ore? Extensiile fac acest lucru posibil.

Din ce în ce mai multe femei recurg la astfel de artificii pentru un plus de frumuseţe. Extensiile înseamnă volum, dar şi un aspect perfect. Şi, cum orice femeie care se respectă este în căutarea perfecţiunii, mai ales a celei care se poate păstra un timp mai îndelungat, extensiile prind din ce în ce mai mult teren. Cochetezi cu ideea extensiilor? Sunt câteva lucruri de care trebuie să iei seamă înainte să treci la fapte.

Păr lung în 10 minute

Pur şi simplu părul creşte văzând cu ochii. Din mâinile stiliştilor, evident! Extensiile cu clips pot fi aplicate în doar câteva minute (în jur de 10), ori de câte ori ai nevoie. Se aplică repede, efectul este senzaţional, dar există şi marele dezavantaj: seara trebuie date jos. Rezistă doar o zi. Şi, cum preţul acestui tratament nu este unul de neglijat, sunt saloane care închiriază setul de şuviţe. Sunt ideale pentru momente şi evenimente speciale. Le poţi da jos singură şi, cu un pic de îndemânare, le poţi şi aplica.

Extensiile cu cheratină se aplică prin aport de căldură. Au o rezistenţă de 3-6 luni şi se îndepărtează cu o soluţie specială. Dezavantajul lor este că pot deteriora părul în locul de inserţie.

Extensiile pe bandă adezivă se aplică în 30-40 de minute, se îndepărtează uşor şi sunt complet inofensive pentru păr. Rezistă 8-9 săptămâni, după care se pot reaplica fără probleme.

Extensiile cusute. Acestea se cos pe părul tău având suport o bandă. Se scot şi se reaplică după 2-3 luni. Se pot refolosi de 2-3 ori, în funcţie de cât de bine sunt îngrijite.

Ce să ştii

  • Părul se poate vopsi şi coafa în mod normal.
  • Lungimea părului tău trebuie să fie între 6-8 cm pentru montarea extensiilor.
  • Există extensii din păr natural sau sintetic (acesta este mai rigid şi nu poate fi vopsit).
  • Orice variantă de prindere ai alege este sigură, nu există pericolul pierderii şuviţei şi nu presupune niciun fel de disconfort.
  • Părul trebuie mai bine hidratat, folosind un şampon nutritiv, balsam sau mască, dar trebuie evitate produsele care conţin silicon. Este de preferat să-ţi achiziţionezi aceste produse de îngrijire din saloane, la recomandarea specialiştilor.
  • Extensiile se găsesc atât într-o gamă mare de nuanţe şi în variantele de păr drept, ondulat şi creţ.
  • În funcţie de lungime, sistemul de prindere sau numărul de şuviţe, costul extensiilor poate varia între 240 și 2.500 lei.
  • Pentru părul subţire sunt recomandate extensiile pe bază de cheratină, în timp ce pentru părul fragil extensiile clip-on sunt cele mai potrivite.
  • Extensiile nu se aplică niciodată de la baza firului de păr pentru că pot deteriora rădăcina acestuia.
  • Soarele şi clorul sunt inamicii extensiilor pentru că usucă părul.
  • Uscarea părului cu föhnul se face de la cel puţin 30 cm distanţă pentru a nu afecta extensiile. Nu se foloseşte nici fixativ în imediata apropiere a locului unde sunt montate acestea.

Gene de vedetă

Un artificiu la modă, menit să aducă gene cu aspect impecabil fără niciun efort. Odată montate, genele capătă lungime, curbură şi volum pentru o lună şi ceva. Fie că mergi la petreceri, la birou sau la sală, genele sunt impecabile. Nu ai nevoie de mascara, ba chiar nici de machiaj pentru ca ochii tăi să fie fermecători. Dacă nu exagerezi cu lungimea sau desimea genelor false, efectul va fi natural. Poţi alege gene tip bandă (rezistă o zi), mănunchi (câteva zile) sau fir cu fir (o lună şi mai bine).

Ce să ştii

  • Există foarte multe tipuri de gene, cu lungimi ce variază între 6 și 17 mm şi curburi diferite.
  • Extensiile fir cu fir pot costa 300 de lei, iar întreţinerea (3-4 săptămâni) este la jumătate din preţ.
  • Aplicarea este total nedureroasă, dar durează destul de mult, aproape două ore. Se aplică la 1 mm de baza genelor, cu un adeziv special, care e perfect invizibil.
  • Nu trebuie să aplici creme sau demachiante uleioase pe gene şi nici dischete de bumbac, dar nici să dormi cu faţa în pernă.
  • Solarul sau aburii pot afecta soluţia adezivă, prin urmare sunt contraindicate!
  • Genele naturale nu sunt afectate dacă sunt aplicate corect şi le întreţii respectând regulile.
  • Nu aplica masca pe gene pentru demachierea lor, le poate rupe.

Unghii de felină

Gelul sau tipsurile sunt cele două modalităţi prin care poţi avea unghii lungi, perfect conturate, în două ore. Unghiile false au multe avantaje, de la aspectul impecabil al manichiurii la reconstrucţia unghiilor rupte de carne. Sunt soluţia ideală pentru unghiile subţiri şi fragile care se rup uşor imediat ce încep să crească. Orice tip ai alege, construcţia unghiilor durează cam două ore, iar operaţiunea nu este total lipsită de disconfort, dar nici nu e vorba de vreo suferinţă prea mare. Dar să le luăm pe rând.

Tipsurile sunt nişte unghii false care lipesc pe unghie cu un adeziv special, apoi se scurtează la lungimea dorită. Peste ele se aplică gel, se usucă la lampă şi se pilesc.

Când se foloseşte gelul pentru reconstrucţie, se aplică sub unghie un şablon de hârtie şi apoi gelul, se usucă la lampă, după care se îndepărtează şablonul. Avantajul acestei metode este se pot reconstrui unghiile chiar rupte din carne.

Ce trebuie să ştii

  • Întreţinerea este necesară la 4-5 săptămâni nu doar pentru factorul estetic (baza unghiei trebuie completată), ci şi pentru sănătatea unghiei, pentru că odată cu creştea ei se schimbă centrul de greutate şi unghiile se pot rupe la şocuri, altfel sunt foarte rezistente.
  • Uscarea gelului în lampă este puţin dureroasă, dar se poate scoate mâna din lampă când durerea apare şi apoi se introduce din nou, fără probleme, astfel încât să eviţi cât mai mult senzaţia de arsură sau durere.
  • Extensiile nu se pot tăia cu forfecuţa sau cleştişorul, ci doar cu o ghilotină specială sau prin pilire cu freza, în saloane. Acasă se pot scurta prin pilire cu pila „zebră“.  Pilele de metal sunt prea dure şi pot sparge extensiile, iar cele din sticlă sunt prea moi şi se pot deteriora.
  • Lacul obişnuit ţine mult mai bine pe un astfel de suport şi se poate curăţa lesne cu acetonă. Culoarea uscată la lampă nu va putea fi îndepărtată în mod clasic, ci doar prin pilire.
  • Preţurile diferă de la salon la salon şi variază între 70-150 lei, iar întreţinerea este de la 50-120 lei.

 

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr17/04.05.2017
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns