Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Femeile se spala pe maini, barbatii nu!

Femeile se spala pe maini, barbatii nu!

Circa 95% din oameni nu se spala suficient de bine pe maini dupa ce folosesc toaleta, pentru a elimina toate bacteriile cu potential periculos, cu precizarea ca femeile se spala pe maini, in timp ce barbatii nu.

Conform unui studiu, doar doi din trei oameni folosesc sapunul dupa ce folosesc toaleta, fie ca este cea de acasa sau din alt loc, in timp ce unul din zece oameni, nici macar nu-si da cu apa pe maini. Constant barbatii au un nivel al igienei mainilor mult mai scazut decat femeile.

O echipa de cercetatori de la Universitatea Statului Michigan a instruit o echipa de studenti sa observe si sa adune date despre comportamentul colegilor lor dar si al altor oameni dupa folosirea toaletelor din baruri, restaurante si alte locuri publice.

79% dintre femei se spala pe mainihttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/06/18/0008742209i-565x849.jpg

In total, acest studiu a fost realizat pe baza observarii unui numar de 3.749 de persoane, dupa folosirea toaletei.

Autoritatile medicale recomanda dupa folosirea toaletei spalarea mainilor cu sapun timp de de cel putin 15 – 20 de secunde. In medie insa, dupa folosirea toaletei publice oamenii se spala pe maini doar 6 secunde.

Doar 5% dintre oameni s-au spalat timp de 15 secunde sau mai mult.

Din randul barbatilor, doar jumatate a folosit sapunul, iar 15% nu s-au spalat deloc pe maini, comparativ cu 78% dintre femei care au folosit sapunul. In cazul femeilor doar 7% nu s-au spalat deloc pe maini.

In plus, studiul a demonstrat ca oamenii tind sa renunte la spalarea pe maini atunci cand chiuveta este murdara, in timp ce o chiuveta curata duce la o crestere a timpului alocat spalarii.

De asemenea, toti oamenii, dar in special barbatii, tind sa tina seama de afisele care incurajeaza spalatul pe maini dupa folosirea toaletei, daca acestea sunt prezente in baile publice.

Conform medicilor, spalarea reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de a impiedica raspandirea bolilor infectioase.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus