Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Fondul de ten e bun vara?

Fondul de ten e bun vara?

Asigură tenului perfecţiune, însă în anotimpul cald pare să îngreuneze pielea. Multe cititoare ne-au întrebat dacă e bine să-l folosească vara. Să aflăm!

Întrebarea este legitimă având în vedere că fondul de ten e un fard consistent, care acoperă pielea ca o haină prea groasă pentru un anotimp cald. Efectul lui este net superior oricărui alt produs când vrem să acoperim imperfecţiunile și să dăm pielii un aspect uniform. Totuși, pentru un confort total, este bine să avem la dispoziţie variante care să confere tenului aspectul dorit, dar cu o încărcătură minimă.

Variante la îndemână

O cremă colorantă este varianta optimă pentru zilele cu temperaturi ridicate. Hidratează, uniformizează culoarea pielii şi acoperă imperfecţiunile, într-o oarecare măsură, dintr-un singur pas. Alege dintre cremele BB, CC şi cele dermatocosmetice care conţin pigment şi asigură o protecţie UV ridicată, de 30 sau 50. Aceste sunt ideale şi când mergi la plajă. Astfel, tenul are un aspect impecabil şi în acelaşi timp este protejat.

Pudra translucidă și cea bronzantă sunt alte variante ce pot fi aplicate peste crema de zi, ca aspectul pielii să fie proaspăt şi mat. Există variante ideale pentru toate tipurile de ten, mai ales pentru cel gras.

Crema autobronzantă este varianta cea mai sănătoasă pentru a căpăta o culoare arămie fără să-ţi expui pielea la agresiunea solară. Bronzul îţi va asigura o culoare uniformă, senzuală şi care te va face să uiţi pentru o vreme de fondul de ten!

Nici fondul de ten lichid, hidratant nu trebuie scos din calcul. Chiar dacă pare prea uleios pentru temperaturile ridicate, poate fi uşor fixat cu un strat fin de pudră, ce absoarbe grăsimile şi asigură rezistenţă. În niciun caz nu trebuie să alegi o formulă rezistentă la transfer, chiar dacă ești sigură că nu se întinde inestetic. Aceasta este prea dură, acoperă porii şi riști infecţii şi iritaţii ale pielii.

Diferenţa dintre BB şi CC

În timp ce crema BB este un balsam de frumuseţe ce oferă hidratare, culoare, luminozitate şi protecţie solară, ba chiar vine la pachet cu ingrediente antirid, crema CC corectează culoarea tenului, oferă hidratare şi uneori avantaje antirid. Prin urmare, diferenţele sunt mici, dar, dacă ai pielea uscată sau sensibilă, ar fi bine să alegi o cremă BB, iar dacă tenul e gras sau predispus la acnee, crema CC te-ar avantaja mai mult.

Citește și:

Ce fond de ten e cel mai bun iarna?

Cele trei metode ideale de aplicare a fondului de ten

7 secrete ale fondului de ten

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.19/14.05.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus