
Un ou poate face minuni pentru frumuseţea ta, dar pentru asta trebuie să ştii cum şi cu ce combini cele două componente minune din ou: albuşul şi gălbenuşul.
Albuşul de ou. Se poate folosi că masca împotrivă cearcănelor, a ridurilor fine, pentru tenul gras şi îndepărtarea punctelor negre. Cearcănele şi ridurile fine pot fi înlăturate cu ajutorul unei măşti preparate dintr-un albuş de ou. Aplicaţi pe obraz o picătură sau două de albuş nebătut, întindeţi-l spre exterior cu ajutorul unei pensule, evitând conturul ochilor. Lăsaţi să acţioneze 10 minute, apoi clătiţi cu apa călduţă. Albuşul absoarbe sebumul şi închide porii pielii, dându-i un aspect sănătos.
Amestecă-l albuşul nebătut cu o linguriţă de miere de albine, adăugă făină de ovăz (pe care o prepari din fulgi de ovăz, în maşina de cafea) atât cât să rezulte o pastă. Aplică pasta pe faţă, lăsa-o 10 minute să acţioneze sau până se usucă, după care clăteşte-te cu apă caldă. Excesul de sebum mai poate fi eliminat doar cu albuş aplicat pe faţă până se întăreşte.
Pentru punctele negre, bate uşor un albuş, apoi pune două linguri de amidon de porumb. Aplică pastă pe zonele unde e nevoie (frunte, aripile nasului, bărbie), lăsă să acţioneze cinci minute apoi clăteşte cu apă caldă.
Gălbenuşul de ou. Foarte bogat în vitamine şi proteine, poate fi folosit pantru mâini, picioare uscate şi pentru ten. Bateţi cu lingură un gălbenuş, adăugaţi o lingură de ulei de migdale dulci şi o linguriţă de zeamă de lămâie. Vei obţine o maioneză uşoară. Aplică preparatul pe mâini şi picioare, înainte de a va culca. Pentru că să nu pătaţi lenjeria, puneţi-va şosete fine din bumbac. Clătiţi bine a două zi.
Gălbenuşul este ideal pentru hrănirea tenului, mai ales a celui uscat şi cu aspect îmbătrânit, gălbenuşul de ou ajută la revitalizarea în profunzime a pielii, conferindu-i strălucire. Amestecă-l cu o lingură de ulei din germeni de grâu, aplică pe faţă şi lăsă-l să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.
Oul întreg. Oul stă la bază preparării unui şampon natural excelent. Atuul său constă în redarea texturii şi strălucirii părului uscat şi cu firul subţire. În funcţie de tipul de păr, spargeţi unul sau două ouă întregi, că şi cum aţi vrea să faceţi o omletă.
Dacă ai părul uscat, adăugă o lingură de ulei vegetal (din măsline, migdale dulci). Pentru păr subţire, două linguri de iaurt natural. În cazul unui păr gras, stoarceţi o lămâie şi adăugaţi-o în amestec.
Aplică amestecul pe părul ud masând uşor că să pătrundă bine. Lăsaţi să acţioneze câteva minute, înainte de clătire.